SL Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Z czewgo zrobić repolike ruskiego munduru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 a po co zaraz replike? Na allegro i kiermszu jest pełno gimnastiorek i innych pierdól... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 witamdokladnie tak jak powiedzial panzergrenadier , ruski nie mieli idealnie jednolitego munduru ,byla taka bieda ze czesto uzywali zdobycznego sprzetu i munduru ,mozesz uzywac mase powojennego sprzetu ,mozesz uzywac nawet helmu wz.40/50 (co prawda ruski w czasie wojny mialy inne fasunki) ale i tak jest dobrze ,mowiac szczerze to w rekonstrukcji rosyjskiej jest o wiele latwiej ,niz jak np.niemieckiej pzdrmp(ps . w najnowszym odkrywcy masz zdjecia z Boroszyna 2004 i tam popatrz jak wyglada to w rekonstrukcji ,dopatrzylem sie nawet ze jeden z uczestnikow uzywa ladownic od ak47 ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 http://www.kiermasz.pl/auction.php?auction_id=990272 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Ruskiego munduru? Ale jakiego???Bierzesz jakąś kufajke, bryczesy KBW, furażerke do dostania na każdym targu i w pieriod :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 tak , to nie problem a gnaty :D a wlasnie Tomek skad masz swoja PPSz-ke :P?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Ceny cię powalą, ale warto się przyjżeć co i jak:http://www.ostfront.com/russian_repro_fieldgear.htmlJeśli planujesz większe zakupy (lub dla kilku osób), to pojedź np. na Ukrainę.Zaoszczędzona kasa na różnicach w cenach pokryje koszty przejazdu. Kupiłem tam np. manierka ww2 - 8 zł, były też ww2 pas z 2 ładownicami - 50 zł, furażerki - 8 zł, menażki - 8-12 zł.Za kompletny mundur oficerski(ale późny ZSRR, bo kamo) z baretkami i korpusówkami dałem 40 zł.Ceny są z drogiego miejsca bo Lwowa, w mniejszych miejscowościach dostaniesz pewno taniej, no i warto się targować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 oo spodobal mi sie jeden mundurek ,cena nawet ,nawet ale nie kumam tych rozmiarow ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Hehehe ja swoją ppszke kupiłem przez allegro. Ale we wrześniu będe mial takie za rozsądne ceny (koło 500) jeśli ktos jest ainteresowany to niech da znać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 ok ale to sa odlewy czy co??:Dbo jesli odlewy to ok ale takie ceny?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 a tak wogole to ja jestem zainteresowany :)tylko powiedz czy ta PPSz-ka to odlew czy co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Panzergrenadier będzie na necie dopiero we wtorek, więc odpowiem za niego. Jest to ta pps-ka, która wisi mi na plecacj. Z tego co macałem to jest to odlew z kilku cześciowy, jednak i tak pozostaje nie ruchomy. Ogólnie bardzo ładna kopia, jednakże jak mówię, bez ruchomych części. Nie wiem jak ma się sprawa z magazynkiem. Z tego co pamiętem to chyba chodził :/ Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 hehe ale bez spustu jest ta PPSz-ka ?? :Dfajna sprawa ale cena jak 500 zl to przesada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Jest, tylko nacisnąć się nie da ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anaba Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 Tyyy a kaj ten spust? :/Hehehe sory ale nie potrafię tego wytłumaczyć DLACZEGO na tej focie tego spustu nie ma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 12 Czerwiec 2004 Share Napisano 12 Czerwiec 2004 czary mary ?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Fakt, nie ma języka spustowego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Zapomniałem załadować fotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 13 Czerwiec 2004 Share Napisano 13 Czerwiec 2004 Troche zbyt kanciasta ta pepesza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 14 Czerwiec 2004 Share Napisano 14 Czerwiec 2004 Kurcze...w taką rekonstrukcje mozna by sie bawic bo chyba za wilu grup w Polsce nie ma. Może by tak WP? Ciekawe czemu wszyscy tak rzucaja się na niemczyznę...nie mają nawet z kim walczyć. Rosjanie mieli ciekawy ekwipunek. A z drugiej strony chyba aż tak źle nie było. Owszem, były braki w wyposażeniu i umundurowaniu no ale skoro nawet Polaków wyposażyli... Trochę obciach że Niemcy w swoich pięknych mundurach dali pleców obdartusom.Mam pytanie, czy ten pancerz który ma model w dziale z mundurami to powszechna rzecz czy ewenement. Widziałem trochę zdjęć ale nie mam pojęcia co to i w jakich okolicznościach było używane. Załogi bombowców nosiły jakies takie pierdoły ale żeby piechociarz, ba zwiadowca chyba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ursus Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Nie zgodze się z Tobą Wodzu. Niemców nie ma w cale tak wielu. W Polskim Wrzesniu" stosunek sił polskich do niemieckich to chyba 4:1 - przynajmniej tak było na Bzurze. Niemca to by wielu chciało odtwarzać, ale nie wszystkim starcza wytrwałosci a takze, niestety, pieniedzy.Rosjanie wcale nie mieli fajnego ekwipunku, choć teraz jesto dużo łatwiej zaimprowizować niż np. niemiecki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 15 Czerwiec 2004 Share Napisano 15 Czerwiec 2004 Pffffffff Anaba oczki ci chyba czymś zarosły :) Moja ppszka to repro wykonane z częsci stalowych. Chłodnica lufy i komora jest zrobiona ze spawanych profili stalowych, lufa jest toczona. Kolba z trzewikiem i zespołem spustowym jest oryginalna tyle ze brak przełącznika ognia, muszka, szczerbinka i magazynek to tez oryginały. Zamek jest zdekowanym wykopem w bardzo dobrym stanie. Wszystko jest nawęglowane. Policzcoe sobie teraz ile kosztują oryginalne częsci które podalem choćby po wywoławczych cenach allegro i do tego dodajcie teraz seny materiałow na reszte i robocizne i nie wychodzi wcale aż tak drogo tymbardziej że zabawka trzyma wagę i można z nią sie bawic bez obawy że sie aluminium albo plastik połamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 18 Czerwiec 2004 Share Napisano 18 Czerwiec 2004 witammam dobra wiadomosc ,moze ktos juz wie ale powiem mundury-historyczne.pl zamierzaja szyc mundury radzieckie i LWP ,moze nawet beda mieli odlewy (PPSz-ka ,mosin) ale tego nie jestem pewien ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 18 Czerwiec 2004 Share Napisano 18 Czerwiec 2004 witamjak narazie maja tylko odlewy mosina 85 zl komplet,PPSz-ek niestety nie maja :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 20 Czerwiec 2004 Share Napisano 20 Czerwiec 2004 witam mam znow nowe wiadomosci beda mieli (mundury-historyczne.pl) PPSz-ki orginaly ,zzdezaktywowane z certyfikatem za okolo 1200zl do 15 lipca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.