sebastian Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Witam Mam pytanie czy ktoś z szanownych forumowiczów chodził kiedyś z wykrywką w okolicach starych folwarków ? . Ja mam namiary na dwa folwarki rozebrane w `50 roku. Co można ciekawego znaleść ?Pochwalcie się znaleźiskami z tychże :-)PozdrawiamS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Za bardzo nie grzebałem, wyciągnąłem jedynie trochę kawałków obręczy do kół - chyba z 5 sztuk.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2004 ja mam nadzieje choćby podkowę znaleśc ... a tak po za tym w czasie wojny folwark mieli Niemcy więc może coś :-).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2004 ? no i co nikt nigdy nie chodził nie moge uwierzyć....Wypowiedzcie się Prosze ...PozdrawiamS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 To co znalazłem w pobliżu ruin pałacyku i folwarku. http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=3530&highlight= http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=4505&highlight=Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Czytałem kiedyś o jakimś starym folwarku gdzie ruski się zabawili.Wszystko co było wynieśli z niego i zaczęli ucztę. Meble, wazy i inne trzaskali, wszystko niszczyli. Na koniec wzięli wszystko zakopali. Ponoć ktoś kiedyś w tych okolicach znalazł jakieś sztućce, kawałki spalonego drewna, monetki itp.W tym czasie jak pisano powstał tam parking i jedynie gdyby rozebrać pewnie pod stertami śmieci coś by się znalazło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastian Napisano 8 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2004 To było opisane w którymś z Odkrywców ... chłopaki natrafili na niezłe smietnisko wynosili niezłe rzeczy z tego dołka ... póxniej chcieli wrócic okazało sie ze już tam parking stoi ...PozdrawiamS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Tak, dokładnie.Chyba z pół roku temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Netcom Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Folwarki - to co zwykle koło zabudowań + zetony folwarczne (monety dominialne), jezeli były w uzyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.