sapertorun Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Napisano 4 Czerwiec 2004 Witam! Bardzo proszę o identyfikacje guzików .Na tym polskim z tyłu jest napisWarszawa-S.G.M"A na tym drugim Extra Fain A&S"Proszę zwrocić uwagę że ten orzeł ma na piersi litery FR-co one oznaczają?Dzięki za info.pozdrawiam Sapertorun. :pa
sapertorun Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Napisano 7 Czerwiec 2004 coś ten link nie taki chyba ,bo nie wchodzi.Pozdrawiam Sapertorun.
Sv Napisano 7 Czerwiec 2004 Napisano 7 Czerwiec 2004 A bo sie oczywiscie walnalem - strona jest niemeicka wiec po kropce powinno byc .de a nie jak napisalem drSv
sapertorun Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Panowie może macie jakieś linki na guziki,podzielcie sie info.Pozdrawiam Sapertorun.
greg83pp Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 ten pierwszy to polski, wz28 , zaś ostatni to Pruski, ale nie wiem dokładnie gdzie był noszony ?? - ja znalazłem kiedyś podobny, ( średn30mm) ale nie z orłem pruskim, ale herbem Saksonii - może Wiecie co to ??Pozdr.Grzesiek
greg83pp Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 http://www.wolf.pl/ tu jest trochę o polskich
sapertorun Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Jeszcze mam taki ale ten pierwszy jest chyba starszy.Co moga oznaczać te litery na klacie orła FR.?Pozdrawiam Sapertorun.
Sv Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 o guzikach byl juz temat wiec i linki moga tam byc m.in. tenwww.knopfsammler.drsv
beyo Napisano 8 Czerwiec 2004 Napisano 8 Czerwiec 2004 Literki FR oznaczają FRIDERICUS REX - Fryderyk Król. Guzik jest wojskowy z drugiej połowy XIX wieku. Pruski.Ten drugi wyprodukowano po 1889 roku, ale nie wiem, czy wojskowy czy urzędniczy.
Pytanie
sapertorun
Witam!
Bardzo proszę o identyfikacje guzików .Na tym polskim z tyłu jest napisWarszawa-S.G.M"
A na tym drugim Extra Fain A&S"Proszę zwrocić uwagę że ten orzeł ma na piersi litery FR-co one oznaczają?
Dzięki za info.pozdrawiam Sapertorun. :pa
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.