sapertorun Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Witam! Bardzo proszę o identyfikacje guzików .Na tym polskim z tyłu jest napisWarszawa-S.G.M"A na tym drugim Extra Fain A&S"Proszę zwrocić uwagę że ten orzeł ma na piersi litery FR-co one oznaczają?Dzięki za info.pozdrawiam Sapertorun. :pa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2004 coś ten link nie taki chyba ,bo nie wchodzi.Pozdrawiam Sapertorun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 A bo sie oczywiscie walnalem - strona jest niemeicka wiec po kropce powinno byc .de a nie jak napisalem drSv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Panowie może macie jakieś linki na guziki,podzielcie sie info.Pozdrawiam Sapertorun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 ten pierwszy to polski, wz28 , zaś ostatni to Pruski, ale nie wiem dokładnie gdzie był noszony ?? - ja znalazłem kiedyś podobny, ( średn30mm) ale nie z orłem pruskim, ale herbem Saksonii - może Wiecie co to ??Pozdr.Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 http://www.wolf.pl/ tu jest trochę o polskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Jeszcze mam taki ale ten pierwszy jest chyba starszy.Co moga oznaczać te litery na klacie orła FR.?Pozdrawiam Sapertorun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sv Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 o guzikach byl juz temat wiec i linki moga tam byc m.in. tenwww.knopfsammler.drsv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Literki FR oznaczają FRIDERICUS REX - Fryderyk Król. Guzik jest wojskowy z drugiej połowy XIX wieku. Pruski.Ten drugi wyprodukowano po 1889 roku, ale nie wiem, czy wojskowy czy urzędniczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
sapertorun
Witam!
Bardzo proszę o identyfikacje guzików .Na tym polskim z tyłu jest napisWarszawa-S.G.M"
A na tym drugim Extra Fain A&S"Proszę zwrocić uwagę że ten orzeł ma na piersi litery FR-co one oznaczają?
Dzięki za info.pozdrawiam Sapertorun. :pa
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.