Gość Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Witajcie,Po raz pierwsze tego lata mam ochote polazic z wykrywaczem. Mam nastepujace pytania:1. Czy wykrywach jest bezpieczny dla zdrowia?2. Jak omijac niewybuchy/niewypaly? Jak kopac (wiem ze ostroznie, ale moze jakies macie wskazowki)?Na wykrywaczach sie nie znam. Dzieki za rady.Pozdr.
bjar_1 Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 AD1. - chyba jest bezpieczny dla zdrowia :)AD2. - jak usłyszysz już sygnał ,to nie napalaj się i nie napier.... łopatką czy czymś innym ile wlezie. Najlepiej zeskrob" górną warstwę ziemi i jak zobaczysz pociskopodobny kształt to daj sobie spokój :) Trzeba kopać po prostu ostrożnie. Gdy wykopiesz coś ,co do czego nie masz pewności że jest to bezpieczne ,to lepiej zostaw w lesie (najlepiej zakop ,a nie zostawiaj na powierzchni ziemi). Pozatym zakopuj dołki! pzdrbjar_1
Gość Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 Dzieki Bjar,Wlasnie. Jak panuja zasady w poszukiwaniach? Zakopywac dolki to jedna. Czy cos jeszcze? Pozdr.
Domino(*) Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 O niewypałach i niewybuchach było już mnóstwo na forum, poszukaj a znajdziesz wszystko na temat bezpieczeństwa. Pzdr
Dundee Napisano 1 Czerwiec 2004 Napisano 1 Czerwiec 2004 trzymac z daleka wykrywki impulsowe od osob z rozrusznikami serca! moze byc malo smieszne jak gostek straci rytm" przez piszczaleWiec posrednio jest troche groznie :)Pozdro
Gość Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 Wykrywacz ma zły wpływ na zdrowie psychiczne. Minister Eksploracji i Poszukiwań ostrzega ;-)).Pozdro
Gość Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 po usłyszeniu sygnału nie wsiadać, a tak poważnie to wystarczy do tego bagnet i nakłuwanie w okolicy centrum", po usłyszeniu metalicznego odgłosu delikatnie rozkopać jak zauważysz że kształt jest obły, posiada zakończenie itd lepiej odpuść.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.