Skocz do zawartości
  • 0

Zdjęcie - co to za formacja?

bjar_1

Pytanie

Wpadło mi w ręce ostatnio zdjęcie grupy jakichś mundurowych - wielkość 17 x 23 cm ,naklejone na tekturkę z pieczątką zakładu fotograficznego.
I jest problem - co to za formacja w ogóle? Strażacy? Policjanci? Na kołnierzach mundurów gwiazdki - najwięcej trzy ,najmniej jedna. Bluzy mundurowe różne - bez i z kieszeniami na piersi. Widoczne też jakieś odznaki na prawej piersi...

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadło mi w ręce ostatnio zdjęcie grupy jakichś mundurowych - wielkość 17 x 23 cm ,naklejone na tekturkę z pieczątką zakładu fotograficznego.
I jest problem - co to za formacja w ogóle? Strażacy? Policjanci? Na kołnierzach mundurów gwiazdki - najwięcej trzy ,najmniej jedna. Bluzy mundurowe różne - bez i z kieszeniami na piersi. Widoczne też jakieś odznaki na prawej piersi...

...i z bliska. Niestety słaba jakość fotki ,bo robiłem cyfrówką - nie mam skanera. Na pagonach też coś w rodzaju odznaki ,także widoczne koalicyjki i sznury. Oprócz mundurowych także osoby w cywilnych ubraniach z taką samą odznaką na piersi.
Postaram się zamieścić dokładniejszy skan - napewno ułatwi sprawę.
Proszę o pomoc!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie