wiciu_r Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Napisano 1 Czerwiec 2004 Czy do poszukiwań monet używacie może jakiegoś sitka do przesiania fantów. Jeśli tak to jaki powinien być rozmiar oczek żeby czegoś nie przegapić ?
Raned Napisano 2 Czerwiec 2004 Napisano 2 Czerwiec 2004 Podbierak - sitko doskonale sprawdza się na plaży, zajmuje to parę sekund. Jeżeli otwory są zbyt małe lub jest ich za mało trwa to dłużej. Otwory powinny być takie aby nie przeleciała 1 groszówka (chyba, że ktoś ich nie chce).
past Napisano 3 Czerwiec 2004 Napisano 3 Czerwiec 2004 na plaży używam polecony mi przez karabina70 sposób tani i skuteczny-- plastikowa paletka (tak do gry piłką z gąbki) komplet kilka zł
wiciu_r Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 Faktycznie rakietka może być niezła, ostatnio naszukałem się w glebie kilku wystrzelonych, rozbitych o ziemię pocisków karabinowych (mosiądz). Obok tych pocisków był jeszcze aluminiowy guzik z napisem Gentleman Jeans, czyżby tu byli Hamerykancy ?
wiciu_r Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Napisano 18 Czerwiec 2004 Już sprawdziłem skuteczny sposób. Metalowa siatka do trzymania ryb, po sygnale 3 saperki gleby do środka, potrząsnąć 3 razy, monetkę do kieszeni, dołek zasypać i dalej w drogę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.