Indian Chief Napisano 30 Maj 2004 Autor Napisano 30 Maj 2004 Ta puszka wpadła dzisiaj w moje ręce. Nie jestem specem od niemczyzny wiec nie orientuje sie co to za model. Wyglądała na całkiem dobry stan więc ją wziąłem przygarnąłem no i jest".Puszka ma ciekawy podpis na denku i fragment na pokrywce od wewnątrz. Czy ten biały napis oznacza że należała ona do lekarza? No i skąd to drugie nazwisko napisane ołówkiem i na czerwono na pokrywce...Jak oceniacie jej stan? No i ile wg was była warta. Ja jestem zadowolony ze zdobyczy.
Indian Chief Napisano 30 Maj 2004 Autor Napisano 30 Maj 2004 wytłumaczcie mi jeszcze dlaczego ten post nie jest w dziale identyfikacja?
Frozzer Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 moze puszka w czasnie wojny zmieni;la wlasciciela???podpisy na puszkach czesto byly stosowane w warunkach koszarowych, zeby sie chlopakom sprzet nie pogubil :)w czasie wojny takze podpisywano, ale juz raczej nie naklejano drukowanych etykiet wewnatrzco do ceny to niedalbym wiecej jak 35zl
karabin70 Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Witam.Moja ma karteczkę z nazwiskiem właściciela.Pozdrawiam Andrzej.
bjar_1 Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Ja mam puchę z imieniem i nazwiskiem ,stopniem i numerem poczty polowej - kompania sztabowa 506 PGren.pzdrbjar_1
Sv Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Kiedys na pare chwil mialem dwie puszeczki w idelanym stanie ale niestety Pani Dyrektor z SP w Limmritz mi je odebrala :) przetrwaly od wojny w idelanym stanie do ...zbierania zetów na PCK....byl tez jeden śierściuch" stan jak puszeka ale niestety zostal w rekach syna p. Dyrektor....Sv
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.