Skocz do zawartości

Puszka p-gaz z podpisem

Indian Chief

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ta puszka wpadła dzisiaj w moje ręce. Nie jestem specem od niemczyzny wiec nie orientuje sie co to za model. Wyglądała na całkiem dobry stan więc ją wziąłem przygarnąłem no i jest".

Puszka ma ciekawy podpis na denku i fragment na pokrywce od wewnątrz. Czy ten biały napis oznacza że należała ona do lekarza? No i skąd to drugie nazwisko napisane ołówkiem i na czerwono na pokrywce...

Jak oceniacie jej stan? No i ile wg was była warta. Ja jestem zadowolony ze zdobyczy.
Napisano
moze puszka w czasnie wojny zmieni;la wlasciciela???

podpisy na puszkach czesto byly stosowane w warunkach koszarowych, zeby sie chlopakom sprzet nie pogubil :)
w czasie wojny takze podpisywano, ale juz raczej nie naklejano drukowanych etykiet wewnatrz

co do ceny to niedalbym wiecej jak 35zl
Napisano
Kiedys na pare chwil mialem dwie puszeczki w idelanym stanie ale niestety Pani Dyrektor z SP w Limmritz mi je odebrala :) przetrwaly od wojny w idelanym stanie do ...zbierania zetów na PCK....byl tez jeden śierściuch" stan jak puszeka ale niestety zostal w rekach syna p. Dyrektor....
Sv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie