Skocz do zawartości

Bałtyk

sieha

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W wakacje planuje wycieczke nad morzem zaczynajac od szczecina a konczac gdzies na wschodzie
chcialem sie spytac czy moglibyscie polecic mi miejsca ciekawe i warte uwagi,
ewentualnie dodajac opis jak tam dotrzec
Napisano
zobacz twierdzę szczecin. Ze szczecina blisko jest ma penemunde gdzie jest bodajże muzeum broni V czy jakos tak dalej pod koniec czerwca jest zlot pojazdów militarnych w darłowie.Tylko to co mogę polecić wiecej nie znam.

pzdr

Sanshin
p.s i oczywiscie odwiedź trójmiasto a zwłaszcza jaramrk dominikański.
Napisano
Pzred Świnoujsciem jadąc od promów karsibur po lewej stronie jest terminal paliwowy a kiedyś baza paliw krigsmarine, potem ruska.Nie wiem czy można tam wejść ale ja kiedyś tam czyściłem te zbiorniki.11 szt w ziemi, 10 stalowych a jeden betonowy.Był od wojny z syntetycznym mazutem.Wyszły z niego piękne pochłaniacze do masek tylko bez farby.Była też kupa zgniłych mundurów.Do niczego się to nie nadawało wiec poszło do ognia.
Pozdrawiam
Napisano
jarmark jest od końca lipca do ok 10 sierpnia.Odbywa sie on nad kanłem i w okolicznych uliczkach.Jak chcesz zanc dokladny termin to poszukaj na stronach o trojmkeście ale on jest gdzies tak od 25 lipca do 10 sierpnia.

pzdr

Sanshin
Napisano
Trzęsacz - ruiny kościólka (1 sćiana bo resszta wpadła do morza) na klifie nadmorskim
Niechorze - latarnia morska
Mrzeżyno - jedn wojskowa i cos w mieście :)
Rogowo - dawne lądowisko niemieckich wodnopłatów i pozniejsza polska jedn p.lot
Kołobrzeg - :) tu jest co zwiedzac
Bagicz - niemieckie lotnisko i pozniejsze rosyjskie lotnisko
Ustronie Morskie - dawny 31 BAS (pozostałości)
Gąski - latarnia morska

to tylko mała cześć ;)
Napisano
latarnie morskie mnie raczej nie interesuja, poza tym na kazdej mapie sa wszystkie pokazane
slyszalem ze na helu sa jakies stare bunkry czy moze opuszczona jednostka
nie wiem dokladnie gdzie ale cos takiego slyszalem
Napisano
HEL - to jedna wielka kopalnia ciekawych miejsc i naszych z przedwojny i powojennych oraz niemieckich.
Za dużo rzeczy do wymieniania - coprawda do niektórych trudno trafic i trudno wskazywac konkretne miejsce.
Pospaceruj sobie od Juraty do Helu a sam znajdziesz.
W razie co odezwij sie na priv.

Gunship

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie