sieha Napisano 30 Maj 2004 Autor Napisano 30 Maj 2004 W wakacje planuje wycieczke nad morzem zaczynajac od szczecina a konczac gdzies na wschodziechcialem sie spytac czy moglibyscie polecic mi miejsca ciekawe i warte uwagi, ewentualnie dodajac opis jak tam dotrzec
sanshin Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 zobacz twierdzę szczecin. Ze szczecina blisko jest ma penemunde gdzie jest bodajże muzeum broni V czy jakos tak dalej pod koniec czerwca jest zlot pojazdów militarnych w darłowie.Tylko to co mogę polecić wiecej nie znam.pzdrSanshinp.s i oczywiscie odwiedź trójmiasto a zwłaszcza jaramrk dominikański.
jaca2003 Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Pzred Świnoujsciem jadąc od promów karsibur po lewej stronie jest terminal paliwowy a kiedyś baza paliw krigsmarine, potem ruska.Nie wiem czy można tam wejść ale ja kiedyś tam czyściłem te zbiorniki.11 szt w ziemi, 10 stalowych a jeden betonowy.Był od wojny z syntetycznym mazutem.Wyszły z niego piękne pochłaniacze do masek tylko bez farby.Była też kupa zgniłych mundurów.Do niczego się to nie nadawało wiec poszło do ognia.Pozdrawiam
sanshin Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 jarmark jest od końca lipca do ok 10 sierpnia.Odbywa sie on nad kanłem i w okolicznych uliczkach.Jak chcesz zanc dokladny termin to poszukaj na stronach o trojmkeście ale on jest gdzies tak od 25 lipca do 10 sierpnia.pzdrSanshin
sanshin Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 a i jescze bym zapomnial.Warto zobaczyć fabrykę benzyny sybtetycznej w Policach.pzdrSanshin
Lobo26 Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 Trzęsacz - ruiny kościólka (1 sćiana bo resszta wpadła do morza) na klifie nadmorskim Niechorze - latarnia morskaMrzeżyno - jedn wojskowa i cos w mieście :)Rogowo - dawne lądowisko niemieckich wodnopłatów i pozniejsza polska jedn p.lotKołobrzeg - :) tu jest co zwiedzacBagicz - niemieckie lotnisko i pozniejsze rosyjskie lotniskoUstronie Morskie - dawny 31 BAS (pozostałości)Gąski - latarnia morskato tylko mała cześć ;)
jaca2003 Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 zapomniałem dodać ze obok tej bazy paliw był hangar portu wodnosamolotów.Podobno cywilnych
sieha Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 latarnie morskie mnie raczej nie interesuja, poza tym na kazdej mapie sa wszystkie pokazaneslyszalem ze na helu sa jakies stare bunkry czy moze opuszczona jednostkanie wiem dokladnie gdzie ale cos takiego slyszalem
Gunship! Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 HEL - to jedna wielka kopalnia ciekawych miejsc i naszych z przedwojny i powojennych oraz niemieckich.Za dużo rzeczy do wymieniania - coprawda do niektórych trudno trafic i trudno wskazywac konkretne miejsce.Pospaceruj sobie od Juraty do Helu a sam znajdziesz.W razie co odezwij sie na priv.Gunship
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.