sprat Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 nie mogę rozgryzc tego oznaczeniałuska kaliber 9mm, dlugosc 25mmoznaczenia:na godzinie 6: 44na godzinie 12: chyba Tktoś wie co to jest?z gory dzieki za podpowiedz-----------------------------PozdrawiamSprat----------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 na godzinie 6 słabo widoczne ale jednak troszke 44a na 12 chyba T------------pozdrawiamSprat------------ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 28 Maj 2004 Autor Share Napisano 28 Maj 2004 Jak najbardziej jest to łuska zwęrzająca się u góry.Tym razem wziąłem suwmiarke i mierze:wysokość łuski: 24,5 mmwysokość całego naboju: 34,6 mmśrednica: na dole łuski w wycięciu" 8,6 mmna dole łuski ad wycięciem" 9,8 mmna górze 0,84Nie pasuje mi to do Waszych podpowiedzi.Niewiem.Ale dziękuje i czekam na dalsze.------------------------PozdrawiamSprat------------------------ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Maj 2004 Share Napisano 28 Maj 2004 Napewno to 7,62 x 25 - zrób fotkę łuski.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 No teraz to nie ma już wątpliwości że jest to nabój 7,62x25 Wyprodukowany w 44 roku w Tule.POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Tule w Rosji??Do jakiej broni używane były te pociski?-------------PozdrawiamSprat------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Do pistoletów TT ,pistoletów maszynowych PPSz i PPS ,także jako zdobycz chyba do Mauserów 7,63 mm.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro5 Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Tak, Tule w Związku Radzieckim (1944 rok)Naboje (a nie pociski) stosowane były w popularnych TT-kach czy pepeszkach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Dzieki WIELKIE za pomoc-----------pozdrawiamSprat-----------ps.Jade wyprobowac moj nowy wykrywacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprat Napisano 27 Maj 2004 Autor Share Napisano 27 Maj 2004 nie mogę rozgryzc tego oznaczeniałuska kaliber 9mm, dlugosc 25mmoznaczenia:na godzinie 6: 44na godzinie 12: chyba Tktoś wie co to jest?z gory dzieki za podpowiedz-----------------------------PozdrawiamSprat----------------------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 A nie jest to przypadkiem kaliber 7,62 może źle zmierzyłeś.Czy ma łuskę butelkową ( taką co się zwęża do góry) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzyk Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 witamto jest łuska naboju pistoletowego 9x25 Mauser, produkcji ZSRR.pozdrawiam - jerzyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Maj 2004 Share Napisano 27 Maj 2004 To napewno 7,62 x 25 Tokariew" z fabryki w Tule.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
sprat
łuska kaliber 9mm, dlugosc 25mm
oznaczenia:
na godzinie 6: 44
na godzinie 12: chyba T
ktoś wie co to jest?
z gory dzieki za podpowiedz
-----------------------------
Pozdrawiam
Sprat
-----------------------------
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.