Skocz do zawartości

Kocioł w okolicy Bokowa-Ruskiego Brodu - styczeń 1945 r.

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Super sprawa ....obejrzałem całą stronkę i najbardziej mnie zaciekawił ten Krzyż Walecznych .Czy możesz coś o nim napisać ( czy ma z tyłu numer , jest z łącznikie do kółeczka?)
poz Slaw 100
  • Odpowiedzi 271
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
SLAW - krzyz jest kolegi. Obejrzę go ,porobie fotki i dam Ci znać jak wygląda. Na pewno są na nim napisy Walecznym na polu chwały" i 1920". Podejrzewam że jakiś niemiecki żołnierz miał go jako trofeum.
Jutro dam znać co i jak (ewentualnie w niedzielę).

pzdr

bjar_1
Napisano
fotki z dzisiejszej wyprawy na stronie http://www.freiwilligecrew.prv.pl/

zapraszam, proszę o wpisywanie się do księgi gości ;)

PZDRW
Napisano

druga strona ,napis :

WALECZNYM i wieniec (laurowy?) oraz miecz.

Zapomniałem dodać - na 1 stronie także data '1920'.
Po żadnym numerze nie ma śledu. Proszę o info dotyczące krzyża.

pzdr

bjar_1

Napisano
Ustanowiony w 1920 r , nadawany w okresie 1920-23 .
Był ( i chyba cały czas jest) odznaczeniem wojennym i stanowi nagrodę za czyny męstwa i odwagi wykazane w boju.
Nadan w okresie II RP było około 60.000 . Niestety nie ma możliwości sprawdzenia poprzez numer komu był nadany( brak spisów).
Ten na fotce jest na 100% z okresu II RP.
poz. Slaw 100

Napisano
Witam Wszystkich!!!! Od pewnego czasu zainteresowałem sie waszym tematem i zaczołem sporządzać mape tych rejonów i właśnie z tym tematem mam pytanie. Czy ktoś z was może określić wielość tego ,,Kotła'' pod Ruskim Brodem? Chodzi mi o pozycje obronne?

PS. Tak na Marginesie to mam dla was ciekawostke, mój znajomy był niedawno w tych okolicach i znalazłe nastepną blaszke z okolic Ruskiego Brodu i o dziwo jest to blaszka Kriegsmarine?????Postaram sie z nim skontaktować i podać wam namiary i bicia, oraz szczegóły tego dziwnego znaleziska!!!!!!!
Napisano
SLAW - obejrzę krzyz jeszcze raz i napiszę co to za numer. Nie wiem jak mogłem go nie zauważyć.

Tominew - ciężko określić wielkość kotła" i rzekomych pozycji obronnych (prawdopodobnie takiego czegoś nie było). Gros ludzi i sprzętu było na leśnej drodze Boków-Ruski Bród ,wychodzili z niej w Ruskim Brodzie i przebijali się dalej w kierunku północno/zachodnim.
Zapytaj znajomego jakie są bicia na tej blaszce i czy nie ma innych nieśmiertelników z tego terenu. Bardzo przydała by się także fotka!

pzdr

bjar_1

Napisano
Zdjęcia z wczorajszej wyprawy na naszej stronce. Z ciekawszych fantów blaszka ,2 wrony na szpilkach ,winter i część odznaki szturmowej piechoty.

pzdr

bjar_1
Napisano
Zwierzu - jak chcesz to oblookaj sobie na stronce nowy spis blaszek. Rozpracowałem kilka Gren.Ers.Btl. i fajne rzeczy tam wyszły - Division Nr.154 ,157 ,159 ,174 ,192 i 404. Sporo tych ersatzów" tutaj mieliśmy.

bjar_1
Napisano
witam! mam takie pytanie cz wyskakują komuś błędy przy ładowaniu się strony, czy tylko mnie. oczywiście chodzi mi o stronę o ruskim brodzie.

Sebastian archeo"
Napisano
witam, te orzełki na szpilce to orły ze szturmów piechoty??
Napisano
Wrony na szpilce to odznaki noszone przez żołnierzy rycerskiego Wehrmachtu na cywilnych ubraniach.

Archeo - dotąd nikt nie skarżył się na żadne błędy...

pzdr

bjar_1
Napisano
mam taki komunikat, wystąpił błąd w czasie wykonywania, czy chcesz debugować? wiersz 21, błąd: odmowa dostępu" i drugie wystąpił błąd w czasie wykonywania, czy chcesz debugować? wiersz 343, błąd: brak uprawnień i jeszcze wiersz 38, błąd: odmowa dostępu". po takich komunikatach mam czasami potem problemy z wchodzeniem w poszczególne działy na stronie, pokazuje się pasek postępu, ale po zakończeiu nadal mam stronę główną.

Sebastian archeo"
Napisano
Zdecydowanie są błędy w kodzie:

Wiersz: 22
Znak: 4
Błąd: Brak dostępu
Kod: 0

Wiersz: 344
Znak: 2
Błąd: Brak uprawnień
Kod: 0
Napisano
To przenoszenie na strone główną to wina reklam, ale ich sie nie da zlikwidować bo serwer www jest darmowy i muszą być wyswietlane. Mnie z reguły tylko raz odświeza" i przenosi na główną, potem wszystko działa ;)

pzdrw
Napisano
polecam przeglądarkę Opera jest wiele lepsza niż IE bo na IE rzeczywiście wyskakuja błędy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie