Dykta Napisano 4 Czerwiec 2004 Napisano 4 Czerwiec 2004 A może ktoś z Was wie jak po tym co do tej pory zostało wydobyte rozpoznać konkretny podtyp?Sorry że tak późno, ale w końcu muszę to przyznać: link do strony z fotkami Wojtka_PL (chyba nie pomyliłem nicku?) jest świetny. A konkretnie to ten transporter jest powalający. Moża narobić w gacie z wrażenia.
Maciej G Napisano 12 Czerwiec 2004 Napisano 12 Czerwiec 2004 Wracając do dnia przeprawy. Dzisiaj był u mnie dziadek żony oglądalismy Szeregowca Rayna" . Przyciśniety" po raz kolejny na wspominki zarzekał sie na wszystkie świętości ,że na pojazdach z łąki były oznaczenia i napisy świadczące na 100 %!!!! ,że pojazdy należały do dywizji HG" !!!! Stąd moje pytanie - po czym on - w końcu cywil i chyba jednak laik w tamtych dniach mógł to stwierdzić? Nie jestem ekspertem ale wydaje mi , że afiszowanie się z namiarami jednostki było nie na miejscu.Podobno na boku jednego z pojazdów był napis : Freifilige Divizion Herman Goring" :O ?!?!!Nie będę zanudzał , ale jak kogos interesuje ten wątek , to zebrałem jeszcze trochę informacji o tym dniu od inych ludzi. Może ktoś też coś wie? Swego czasu Jacuś coś tam przebąkiwał o trzeciej przeprawie?Pozdrawiam Maciej G
Monsun Napisano 14 Czerwiec 2004 Napisano 14 Czerwiec 2004 Witaj Macieju,jak przyjedziesz do mnie po wykrywkę, to pogadamy trochę o tym transporterze :) PozdrMonsun
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.