Skocz do zawartości

Zdjęcie naszego samolotu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 326
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Pojawil sie album z 39,z niego ta fotka LWS-6 Zubr,narazie album stoji na 112 euronach.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=6118031490&rd=1

Pzdr.
sten

Napisano
Witam
Booodziu ma rację. Jest z całą pewnością R-XIII Lublin. Ciekwe z której eskadry? Korzystając z okazji chęcę powiedzieć, iz gromadzę materiały nt. losów tych maszyn i ich załóg podczas kampanii wrzesniowej. Bedę wdzięczny za kolejne tak ciekawe fotki i ew. relacje z ich zestrzeleń, ladowań przymusowych itp.
Pozdrawiam
Roch
Napisano
Ta zestrzelona siódemka" to chyba ze 162 eksadry, o ile mnie pamięć nie myli. Chyba ta eskadra miała uskrzydlonego gronostaja jako swoje godło.
Napisano
Witam dlaczego na zdiatkach wiekszość samolotów stoi na silniku nawet w jednym rzędzie czy to celowe działanie polaków bo nie wyglada by te samoloty startowały.
Napisano
WYDAJE MI SIĘ ŻE JEST RWD 14 CZAPLA, TYLKO TEN NUMER NA KADŁUBIE TROCHĘ MNIE ZASTANAWIA. NIE SPOTKAŁEM BOWIEM MALOWANIA NUMERÓW TAKTYCZNYCH NA KADŁUBIE TYCH MASZYN.
ROCH

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie