Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Nieśmiało pytam, gdyż jestem po reanimacji na tym forum,i zrobiłem trochę koło pośladków mojemu przyjacielowi,Jerzemu, a za pozwoleniem szanownego administratoraPana Bociana,możemy skruszeni powrócić, jak syny marno-trawne na łono tego forum,więc nieśmiało pytam z drżeniemstrun głosowych i tremą ogromną, czy MP 43 posiadałosłonę na muszkę i czy MP 43 miał jeden rodz.magazynka?Ostrzegam , majac bagaż doświadczeń,nie dowcipkujciesobie za dużo na forum, stosujcie się do regulaminu,i bądźcie poważni, gdyż ja coś wiem na ten temat,znam smak goryczy wykluczenia i o mało co nie straciłemprzyjaciela (korzystając z jego gościnności, a włąściwiez jego kompa.)A dziewczyny:Anna, Basia i Ela są niereformowalne.Gigant.
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 43 miał osłonę muszki. Miał jeden rodzaj magazynka(pomijając drobne różnice typu bicia i technologia wykonania). Ale pasował do niego krótszy magazynek od 45-tki, więc mozna by powiedzieć, że miał dwa rodzaje.pozdro
Gość Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 Nie wiem czy dobrze się rozumiemy...Nie stosowaliśmy się do regulaminu, ja i moje uroczekoleżanki, no i mechanizm Pana Bociana zadziałał...Przykro mówić...Ale już możemy czytać.Pozdrawiam. Gigant.
K.Abt. Napisano 17 Maj 2004 Napisano 17 Maj 2004 No ale przynajmniej wiadomo, że Annę będzie można spotkać pod mostem (w Tczewie).
Romel79 Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 Z tego co się orientuje na temat MP-43 , to chyba inna też była osłona pod lufą , ta do trzymania na niej dłoni, troche inne chyba były tłoczenia tej blaszanej wytłoczki.pozdrRomel
Gość Napisano 18 Maj 2004 Napisano 18 Maj 2004 Dzięki za cenne informację.Potwierdza się faktistnienia innego rodz. magazynka do MP43i to by się zgadzało z pewnym zdjęciem, które widziałemw amerykańskiej kronice filmowej.Niestety nie nagrałemtego fragmentu.Może gdzieś Jeszcze to znajdę.Kiedyś widziałem na giełdzie we Wrocławiu krótkimagazynek do sturma, ale był przerobiony(skróconyfachowo)nieżle to w całości wyglądało.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.