ex Napisano 14 Maj 2004 Autor Share Napisano 14 Maj 2004 Najpierw pocisk, przybliżone wymiary jak na rys. bardzo skorodowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ex Napisano 14 Maj 2004 Autor Share Napisano 14 Maj 2004 I Łuska, wymiarów nie podam bo zmasakrowana, ledwo odczytałem bicia :(pzdrex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ex Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 Zapomniałem podać kaliber pocisku, około 8 mmex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Możliwe ,że źle odczytałeś bicia - N / N pasuje mi na polską amunicję ,ale cyfry 18 i 87 są niemożliwe :)Spróbój narysować kształt łuski.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ex Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 Być może źle odczytałem bo łuska jest pognieciona ale napewno po jednej stronie jest 8 a po drudiej 7 i wydaje mi się że są tam jeszcze jakieś cyfry ale może złudzenie.ex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Pasowałoby : N / 28 / N / 67. Na 99% masz polską łuskę 7,92 x 57 mm Mauser ,tylko źle odczytałeś bicia na denku.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ex Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 Zgadza się znalazłem przed chwilą na stronie Jaro, chodzi o skład, a ja jestem zielony i myślałem że o datę :) Wielkie dzięki za pomoc.Nie wiesz co to może być za pocisk?pzdrex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Chyba ciężki Sc ,ale co do pocisków to ekspertem nie jestem...pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ex
Najpierw pocisk, przybliżone wymiary jak na rys. bardzo skorodowany
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.