yack Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 Witam,wpadł mi ostatnio w ręce taki bagnet i nic na jego temat nie mogę znaleść, dlatego proszę znawców tematu o garść informacji, pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yack Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 Witam,wpadł mi ostatnio w ręce taki bagnet i nic na jego temat nie mogę znaleść, dlatego proszę znawców tematu o garść informacji, pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 No mi to wygląda na włoski wz.1891 tylko z jakąś śmieszną głowicą rękojeści.bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Witam.Bagnet na fotografii to włoski mannlicher carcano wz. 1891 /97 TS. Od standartowego carcano rózni sie prowadnica i wewnetrzna srednica jelca.Głowica nie jest dziwna!!! - jak napisali przedmowcy. Jest to normalna głowica charakterystyczna dla tego modelu!Bagnet ten był produkowany miedzy innymi dla Jugosławii. Powinien miec pochwę stalową, z trzema przetłoczeniami.Dodatkowo - na Twojej fotce jelec jest niepotrzebnie podgięty do góry.Bagnet był stosowany do kb. mannlicher wz. 91 ,o kalibrze 6,5 mm.Pozdro.India Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 12 Maj 2004 Share Napisano 12 Maj 2004 Sorry, sprostowanie- bagnet stosowano do karabinka Trupi Speciali 91/97.Pozdro.India. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yack Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 dzięki, za pomoc, http://www.cruffler.com/historic-december01.html pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
yack
Witam,wpadł mi ostatnio w ręce taki bagnet i nic na jego temat nie mogę znaleść, dlatego proszę znawców tematu o garść informacji, pozdrowienia.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.