yack Napisano 10 Maj 2004 Autor Napisano 10 Maj 2004 Witam,wpadł mi ostatnio w ręce taki bagnet i nic na jego temat nie mogę znaleść, dlatego proszę znawców tematu o garść informacji, pozdrowienia.
yack Napisano 10 Maj 2004 Autor Napisano 10 Maj 2004 Witam,wpadł mi ostatnio w ręce taki bagnet i nic na jego temat nie mogę znaleść, dlatego proszę znawców tematu o garść informacji, pozdrowienia.
bjar_1 Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 No mi to wygląda na włoski wz.1891 tylko z jakąś śmieszną głowicą rękojeści.bjar_1
India Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Witam.Bagnet na fotografii to włoski mannlicher carcano wz. 1891 /97 TS. Od standartowego carcano rózni sie prowadnica i wewnetrzna srednica jelca.Głowica nie jest dziwna!!! - jak napisali przedmowcy. Jest to normalna głowica charakterystyczna dla tego modelu!Bagnet ten był produkowany miedzy innymi dla Jugosławii. Powinien miec pochwę stalową, z trzema przetłoczeniami.Dodatkowo - na Twojej fotce jelec jest niepotrzebnie podgięty do góry.Bagnet był stosowany do kb. mannlicher wz. 91 ,o kalibrze 6,5 mm.Pozdro.India
India Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Sorry, sprostowanie- bagnet stosowano do karabinka Trupi Speciali 91/97.Pozdro.India.
yack Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 dzięki, za pomoc, http://www.cruffler.com/historic-december01.html pozdrowienia.
Pytanie
yack
Witam,wpadł mi ostatnio w ręce taki bagnet i nic na jego temat nie mogę znaleść, dlatego proszę znawców tematu o garść informacji, pozdrowienia.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.