Gość Napisano 31 Sierpień 2002 Napisano 31 Sierpień 2002 Hej! Czy mogłby ktoś polecic mi dobra ksiażke o Ubotwaffe? Sczególnie interesują mnie lata 39-41. Jest kilka interesujacych woluminow ale slysze rozne opinie na ich temat. Czy ma ktos adresy stronek poswieconych marynarce wojennej Norwegii i Finlandii w czasach II wojny ?
Gość Napisano 1 Wrzesień 2002 Napisano 1 Wrzesień 2002 cześć ! Terence Robertson Wilk na Atlantyku " Gunter Prien Moja droga do Scapa Flow " Timoty P. Mulligan Samotny Wilk " Herbert A Werner Żelazne trumny " Karl Donitz 10 lat i 20 dni wspomnienia 1935-1945 "
mac Napisano 1 Wrzesień 2002 Napisano 1 Wrzesień 2002 Najleprzy przekrój o ubotach znajdziesz we wspomnieniach Denitza 10 lat i 20 dni " (stosunkowo niedawno było jeszcze na półkach). Norwegię znajdziesz w Napaść morska na Danię i Norwegię " J. Pertka. Z Finlandią jest trudniej, może coś być w II WŚ na Bałtyku " E. Kosiarza. Całość można dopełnić z J. Lipiński II WŚ na morzu ".
Gość Napisano 4 Wrzesień 2002 Napisano 4 Wrzesień 2002 thx for all. CO do Kosiarza to o Floci Bałtyckiej ZSRR jest kupa danych ale o Finach prawie zero. Dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.