Gunship! Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 Ostatnio w wielu rejonach Polski zabrano się za odnawianie naszych schronów z 1939. A może by spróbować tego samego tadytorami w Sieradzu? ( jeżeli jeszcze tego nikt nie próbował) Jeżeli sie zoorganizujemy - to jest szansa... można popukac do drzwi ,pochodzic...może coś się wykombinuje?Co wy na to?GunshipPS: jeżeli już ktoś coś kombinuje to proszę o kontakt.Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Cześć,Nie wiem, co tam odnawiać, może jedynie wysprzątać. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 12 Maj 2004 Autor Share Napisano 12 Maj 2004 Fakt - wystarczyło by oczyscic, ale i jakby sie dało to moze urzad miasta jakis maly mini-skansen czy jakas placówke historyczna mogło by zoorganizowac.Dzieks z Twojej strony ze chociaż wyraziłeś jakies zainteresowanie :)Skąd kolega pisze??Gunship Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Maj 2004 Share Napisano 13 Maj 2004 Kolega pisze z Łodzi. Byłem tam kiedyś. Co do skansenu, to chyba tylko prywatnie coś takiego mogło by zaistnieć. Nie widzę tu roboty dla samorządowca, ew. kaskę mogli by dać.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 13 Maj 2004 Autor Share Napisano 13 Maj 2004 Ja stukam z Grotnik. Pogadam z kumplami z Sieradza - może oni coś podpowiedzą. Teoretycznie szanse realizacji tego pomysłu są tylko trzeba znaleźć więcej chętnych bo w dwójkę raczej zbyt dużo nie zdziałamy.Czy posiadasz GG?Mój numer to 1794449PozdrawiamGunship Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Maj 2004 Share Napisano 14 Maj 2004 Nie mam gg, natomiast znalazłem fajny opis bitwy pod Orlą z żółtego tygryska. Autor: Kowalski. Wersja niemców.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Z chęcią wraz z chłopakami z grupki rekonstrukcyjnej nawiązującej do tradycji 28 Pułku Strzeclów kaniowskich pomożemy przy restaruracji schronów wrzesniowych w rejonie na północ od Sieradza w pasie obrony 10 DP. Z chęcia także wystąpimy na jakiś okolicznościowych uroczystościahc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 15 Maj 2004 Share Napisano 15 Maj 2004 Schorny z tego co widziałem jakies pół roku temu sa zachowane bardzo łądnie tylko zapuszczone nieco ... stoją sobie malowniczo na polach ... tylko je oczyścić i juz. A mozna by jakas inscenizacje zrobić we Wrześniu w rocznice wydarzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 15 Maj 2004 Autor Share Napisano 15 Maj 2004 Wow widze ze nastąpiło jakies poruszenie w temacie. Trzeba by pokombinowac.A co do inscenizacji to ciekawy pomysł - tylko trzeba by zacząć od sprzątania :D - czyli czarnej roboty..PozdrawiamGunshipPS: Rozpuszczajcie dalej wici ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 18 Maj 2004 Autor Share Napisano 18 Maj 2004 Za jakis czas mam miec bardziej konkretne informacje z kim/co i jak w Sieradzu.To ilu mamy chętnych?? PozdrawiamGunship Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Maj 2004 Share Napisano 29 Maj 2004 Jestem nowy na Forum, ale uważam, że władze mają to gdzieś i można liczyć tylko na siebie, tylko kto będzie tego pilnował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 Cześć a co powiedzielibyście na zinwentaryzowanie schronów plot w Łodzi? Zaczynam od własnych (skromnych) informacji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 31 Maj 2004 Autor Share Napisano 31 Maj 2004 Co do sprawy pilnowania hm... A jak jest rozwiązana sprawa schronu w Dobieszkowicach??Trzeba się dowiedzieć w czyjej gestii leżą te schrony.Wiadomo ze w niczyjej ale mówie teoretycznie.Niedlugo powinienem miec jakies namiary na administracje w Sieradzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 7 Czerwiec 2004 Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Gunship:jakbyście dotarli juz do jakiejs imprezy historycznej czy czegos konkretniejszego to piszcie - namiary na mnie są. Ewentaulnie na kogoś z chłopaków z naszej grupy (28pp.prv.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship! Napisano 7 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2004 Spox Bolas. Dam znac - jezeli cos z tego wyjdzie.Puść dalej wici niech wiecej osób sie zainteresuje. :)PozdrawiamGunship Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Czołgiem, jeżeli potrzebujesz jakiś namiarów na administracje w Sieradzu to mógł bym pomóc z racji że tam pracowałem dwa lata w urzędzie i jako że znam sieradz bo czasami tam mieszkam. Co sie tyczy odnawiania schronów stojących w Woźnikach to może i dobry pomysł, tyle że wy je odnowicie a ktos je rozpieprzy pomaluje sprayem i bedzie po waszej pracy. Watpie co by wam pozwolili jakies ogrodzenie zrobić czy cos, poza tym mósiał by ktos tego pilnować. Ale mozna kiedyś zorganizowac jakiś wypad i sie tam przejechać, daleko nie ma godzina drogi z Łodzi. Zresztą nie wiem to tylko moje zdanie :)Jak sa jacyś miłosnicy fortyfikacji z Łodzi to dajcie znać na maila, mozna sie zawsze spotkać przy piwku i podyskutować na temat bunkrów, bo jak narazie to nie znam praktycznie nikogo z łodzi z bunkrowców ( zreszta w łodzi nie ma bunkrowców) pozdro, jak cos to pisać na maila.Jaras_lodz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.