Skocz do zawartości

5 rocznica śmierci Waldka z Wyspy Sob.

Gość generał w.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Właśnie wróciłem z Wyspy Sobieszewskiej. Zapaliłem znicze na Jego grobie, nikogo nie było. Mam nadzieję, że Ci którzy Go znali, pamiętają, że 10 maja mija piąta rocznica śmierci. Dla mie pozostanie w pamięci jako poszukiwacz o dużej skromności, wiedzy i niesamowitym czuciu" terenu. W powojennej historii Wyspy i mierzei drugiego takiego już nie będzie.
Napisano
BRAWO!! czytam sobie czesto tematy na forum,te mniej i bardziej ciekawe...tu chyle czola do autora!zycie mija,czas leci-odchodza od nas niestety Ci ktorych cenimy..Waldek dal sie poznac jako bardzo uczciwy sympatyczny kolega.podobalo mi sie jego opanowanie,imponowal mi doswiadczeniem..znalem Go bardzo dobrze i na pewno nigdy nie zapomne.to wzor godny nasladowania.szanowni bracia-jesli znaliscie tego czlowieka wpiszcie sie tu jakos,pomyslcie chwile o tych co odeszli z naszego grona,a nawet zapalcie symboliczna internetową swieczke.. [*]
Napisano
Ja Go nie znałem a nawet nie wiem nic o okolicznościach jego śmierci. Ten post nie dawał mi dzisiaj spokoju. Jak go przeczytałem od razu chciałem zapytać kim był, co znalazł, dlaczego nie zyje...
Tak juz jest, że często o ciekawym człowieku dowiadujemy sie dopiero po jego smierci. Ale to wszystko co napisaliscie bardzo mnie podbudowało. Wierzę w to że jakieś tam niebo jest tutaj na ziemi, w naszej pamięci.
W motoctklowym środowisku 1 czerwca jest takim załobnym dniem. To na pamiatke trójki która odeszła na niebieskie autostrady... W ten dzien przyjeżdzają do naszych wspomnień.
Waldek musiał być zadowolony z życia bo to co napisaliscie oznacza że miał w was przyjaciół.
Napisano
Byłem w tamtym roku , będę i w tym roku.....
Też nikogo nie było....
Przychodzimy pojedynczo.......
Moja leśna przygoda zaczęła się w Waszym sklepie
modelarskim od nieśmiałych pytań.To było z 8 -9 lat
temu.Pamiętam Go dobrze.I tak się zapisał w naszej zbiorowej pamięci szperaków z Mierzeji.Mówimy i pamiętamy
nie tylko o wypchanych medalami plecakach , ale również o tym że były często one rozdawane za darmo początkującym...
w Waszym sklepie
Czy to przypadek? Jestem od jutra na wyspie z grupą młodzieży przez tydzien.
Dzięki Generale za przypomnienie
Jeśli Ktoś zyje w naszych wspomnieniach to znaczy że nie
umarł ze szczętem i że Waldek nam dopinguje z góry.......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie