Skocz do zawartości
  • 0

bicia na S-Mine 35

MK

Pytanie

Napisano
Wykopałem ostatnio x egzemplarzy DEKO całe i na części, ale posiadają nieznane mi bicia.
Otóż, następujące numery zwyciężają:
ces
44
305

Rozumiem 44 (ŁOŁ!Ale jestem niesamowity;-), ale ces"? W dostępnych a szybko" źródłach nie znalazłem co to, może ktoś wie?
A 305"? Układ bić dokładnie jak powyżej, co to oznacza? Numer serii produkcyjnej w danym roku?
Pozdrawiam, będę wdzięczny za każde info.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
I jeszcze jedno = czy możliwe jest, że były one malowane jasnoszarą farbą? Czy może to jakieś skutki erozji"?
Pytam, gdyż na niektórych wygląda to na farbę (niestety schodzi z czyszczeniem szczotką - w końcu ile można odczyścić młotkiem i dłutem?!)
Pozdrawiam i zapraszam Szanownych Kolegów do debaty :-)
MK
Napisano
Gdzieś wcześniej jest temat, o czyszczeniu hyba hałmów w farbie, szkoda niszczyć orginalną farbe , sprubuj jakoś to ocalić .
pozdr
Napisano

Co się tyczy koloru to jak większość rzeczy, Ski były malowane na piaskowo. Ponieważ od góry góry były uszczeniane smarem, często korpus też był nim gdzieś ubrudzony a jak wiadomo pod smarem fajnie zachowuje się farba.
Na fotce jedna z moich.

Napisano
Żeby zadbać o miejsce na serwerze oto fotka oznaczeń
http://www.odkrywca-online.pl/picsforum4/s2300002.jpg
Wiem już to, co chciałem wiedzieć, wielkie dzięki!!!
Jeszcze może wyjaśnienie tego 305? Czy dobrze myślę o serii? Jeśli tak, to niech to ktoś potwierdzi lub zaprzeczy
Pozdrawiam
Córka Wodza plemienia odttbsxmifgbib Milutki Kwiatuszek (MK)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie