Gość Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Witajcie!wykopałem ostatnio krzyż żelazny z 2 woj. św.Mam pytanie jak go wyczyścić,czy elektroliza go niezniszczy.Pozdrawiam
MK Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 Wrzuc jakąś fotkę, będzie można coś powiedzieć doładniejszego.Co do elektrolizy to ostatnio zżarło mi bicia na pokrywie do S-Mine 35. Zbyt blisko brzeszczotu i za długi czas i zżarło nieco. A po autolizie - efekty o wiele lepsze.
Frozzer Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 racja, krzyz lepiej owin blacha aluminiowa (tacka do grillowania)i wsadz do 10% roztworu sody kaustycznej. po elektrolizie moze srodek zniknac, byly one strasznie cieniutkiemozesz takze oczyscic z grubsza mechanicznie, i pomalowac hammeritem bezposrednio na rdze
Gość Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 Dzieki za odpowiedz,właśnie sie tego obawiałem że po elektrolizie zostanie sama ramka,bo środek niejest już pierwszych lotów,i jeszcze mam pytank jak wrzucić fotke?Pozdrawiamsławek
bjar_1 Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 Musisz się zalogować ,albo wyślij mi fotkę na maila - bjarrsbcrew@poczta.onet.pl i ja Ci ją wstawię.pzdrbjar_1
MK Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 Tak elektroliza zżarła część eksponatu. I to wyjątkowo bezgłośnie, bezwonnie i szybko. Nie polecam.Pozdrawiam MK
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.