Gość Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Witajcie!wykopałem ostatnio krzyż żelazny z 2 woj. św.Mam pytanie jak go wyczyścić,czy elektroliza go niezniszczy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 7 Maj 2004 Share Napisano 7 Maj 2004 Wrzuc jakąś fotkę, będzie można coś powiedzieć doładniejszego.Co do elektrolizy to ostatnio zżarło mi bicia na pokrywie do S-Mine 35. Zbyt blisko brzeszczotu i za długi czas i zżarło nieco. A po autolizie - efekty o wiele lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 racja, krzyz lepiej owin blacha aluminiowa (tacka do grillowania)i wsadz do 10% roztworu sody kaustycznej. po elektrolizie moze srodek zniknac, byly one strasznie cieniutkiemozesz takze oczyscic z grubsza mechanicznie, i pomalowac hammeritem bezposrednio na rdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Hammeritem ,albo oczyścić z grubsza i popsikać WD-40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Dzieki za odpowiedz,właśnie sie tego obawiałem że po elektrolizie zostanie sama ramka,bo środek niejest już pierwszych lotów,i jeszcze mam pytank jak wrzucić fotke?Pozdrawiamsławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Musisz się zalogować ,albo wyślij mi fotkę na maila - bjarrsbcrew@poczta.onet.pl i ja Ci ją wstawię.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 8 Maj 2004 Share Napisano 8 Maj 2004 Tak elektroliza zżarła część eksponatu. I to wyjątkowo bezgłośnie, bezwonnie i szybko. Nie polecam.Pozdrawiam MK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.