Natan Napisano 5 Maj 2004 Autor Share Napisano 5 Maj 2004 Witam jest to łuska mannlicherowska(kaliber,wystająca kryza)- jak sądzę. Ale jeszcze nie spotkałem się z takim znakowaniem - czy to łuska z naboju myśliwskiego?Może ktoś wie?Natan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 5 Maj 2004 Autor Share Napisano 5 Maj 2004 Witam jest to łuska mannlicherowska(kaliber,wystająca kryza)- jak sądzę. Ale jeszcze nie spotkałem się z takim znakowaniem - czy to łuska z naboju myśliwskiego?Może ktoś wie?Natan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 5 Maj 2004 Share Napisano 5 Maj 2004 myśliwska produkcji czeskiej. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 nie mannlicher, ale wersja naboju mauzerowskiego z kryzą.stworzony na podstawie naboju wz 1888 I, oraz naboju S z 1905. Kryza, aby można było uzywać w broni łamanej (ekspresy, kniejówki itp.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natan Napisano 6 Maj 2004 Autor Share Napisano 6 Maj 2004 Dla mnie to ciekawostka - mauser z wystającą kryzą - człowiek się ciągle uczy. A mniej więcej rok produkcji - pocz.XX wieku?PozdrawiamNatan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 6 Maj 2004 Share Napisano 6 Maj 2004 Używany do teraz, więc trudno rzec kiedy był zrobiony. Jednak sądząc po kolorze spłonki to współczesny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Natan
Witam jest to łuska mannlicherowska(kaliber,wystająca kryza)- jak sądzę. Ale jeszcze nie spotkałem się z takim znakowaniem - czy to łuska z naboju myśliwskiego?
Może ktoś wie?
Natan
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.