Skocz do zawartości

Apteczki WH / Panzer - Pomocy !

greg83pp

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam ! :)
Czy Widzieliście taką apteczkę, jak w linku, hmm tylko trochę inną - otóż mam podobną, ale bez wieczka, z tym że wszystkie boki są wykończone w ten sposób ci wieczko tej z linku - okute kątownikiem z blachy stalowej. inne też jest zamknięcie w mojej - na środku jest zameczek" :) na odciągnik.
http://www.germanmilitaria.com/Heer/photos/H40350.html
Napisano
:D:D hehe,skąd wiedziałeś :) - serio to skrzyneczka jakiś czas temu leżała sobie na skupie złomu, dzisiaj jeszcze były kanistry, beben na kabel WH itp, ale ciężkie stany:)

Pozdr:)
Grzesiek
Napisano
A to ty jacek ! Hehe nie spojrzałem jaki numer jacka (bo tu sporo ich) i pomyslalem ze to jakis inny. Już miałem podejżenia, że ktoś skradł apteczke przy wyciąganiu wraków. W ksiązce Łowcy potworów, szperacze z pobojowisk" Ryszarda Wójcika jest opisane takie szabrowanie tych wraków:
(zdjęcie koła od SsKfz 251 i opis)
Podczas "udostępnienia zabytku tłumnie zgromadzonej publiczności-gapie utworzyli mur nie do przebicia-zapobiegliwi ciułacze "pamiątek zdołali przetoczyć to koło zapasowe w pobliskie chaszcze, w porę wypatrzył je tam sokolim okiem Maciek W. i przyturlał z powrotem."

Kolejna fotografia (okulary przeciwpyłowe) jest podpisana:
Tylko przez chwilę cieszyły moje oko te okulary ochronne... Znikły w gęstwinie łapczywie wyciąniętych rąk."

W książce jest wiele opisanych sytuacji jak ktoś coś do rękawa chowa". Moim zdaniem to dośćprzykre...
Napisano
Apteczkę kupiłem od gościa razem z butami kawaleryjskimi, i spodniami kawalerzysty (spodnie i buty polskie). A o apteczkach wiem od pana Kobalczyka.Po za tym w mojej są 2 bandaże w idealnym stanie i jedna opaska uciskowa.
Napisano
Cześć !
Super ! dzięki - ale dla pewności bo się trochę pogubiłem, a nie ukrytwam że jestem cienki ze sprzetu pancernego:) - czy Mówicie o takiej apteczce jak opisuję czy o którejś z linków. Mam wielką prośbę - jeżeli Ktoś mamtaką apteczke jak ja - Pomocy :) - szukam jakiś fotek wieczka -bardzo by się przydały, albo chociaż opis...

Pozdrowienia
Grzesiek
Napisano
Cześć !
Aha, ale mi chodzi najbardziej o rozpoznanie mojej :D -czy Wiecie więc co to może być z takim zamknięciem? -a może moja to nie czołgowa tyl;ko jakaś inna ? - nie wiem. W sumie wymiary i uchwyt pasują...
Hmm, pytanie trochę jakl do identyfikacji..

Pozdrawiam
Grzesiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie