wachmistrz Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Napisano 27 Kwiecień 2004 Witam.Może ktoś z Forumowiczów dysponuje dobrymi zdjęciami:-gen. Friedricha-Georga Eberhardta;-Uśmiechniętego" gen. Alberta Kesselringa;-gen. Hansa Jeschonnka;-płk (w 1939; później generała - ważna twarz, nie stopień) Hansa von Greiffenberga?Byłbym wdzięczny za pomoc.Gen. Franz Halder też jest na liście poszukiwanych", ale jego fotek trochę mam (obok prezentuję jedno z jego najczęściej spotykanych w necie). Może ktoś ma inne niż te które w necie można wyszukać?Fotki oczywiście potrzebne do komiksu Westerplatte"... :)http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=71771#71771Pozdrawiam. wachmistrz
feeder Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 może tu jeszcze coś będzie?http://www.lexikon-deutschegenerale.de/a_pr.html
Gość Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Dawno nie widziałem tylu adolfów. A może ktoś wrzuci fotki wielkiego wodza.Pozdro
Domino(*) Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 a czy posiada ktoś fotke Obersta Ludwiga Grauerta? Pzdr
wachmistrz Napisano 28 Kwiecień 2004 Autor Napisano 28 Kwiecień 2004 Witam. Dzięki za pomoc w ściganiu faszystów". Ale Eberhardt ze zdjęcia to nie ten Eberhardt, którego szukam. Było dwóch Friedrichów Eberhardtów i chyba obaj byli w tym samym stopniu (przynajmniej w jakimś okresie wojny) - ja ścigam Friedricha-Georga, tego od Grupy Eberhardta" w Gdańsku. Pozdrawiam. wachmistrz
Monsun Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Witam,może to nie żaden generał niemiecki, ale wydaje mi się Wachchmistrz, że fota żołnierza Heimwehr - Danzig może się Wam przydać.PozdrMarcin
wachmistrz Napisano 28 Kwiecień 2004 Autor Napisano 28 Kwiecień 2004 Każda dobra fotka na wagę złota! To zdjęcie mam, ale słabej jakości (skan z książki, gdzie już było kiepskie), więc w takiej dobrej jakości to bardzo się przyda. Bodaj w albumiku wydawnictwa Militaria SS-Heimwehr Danzig" jest rysunek kolesia zrobiony na podstawie tegoż zdjecia. Slabo pamietam, bo albumik jest u Krzyska (Rysownika). Pozdrawiam! wachmistrz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.