Skocz do zawartości

Niemieccy generałowie i oficerowie - fotografie

wachmistrz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Może ktoś z Forumowiczów dysponuje dobrymi zdjęciami:
-gen. Friedricha-Georga Eberhardta;
-Uśmiechniętego" gen. Alberta Kesselringa;
-gen. Hansa Jeschonnka;
-płk (w 1939; później generała - ważna twarz, nie stopień) Hansa von Greiffenberga?

Byłbym wdzięczny za pomoc.

Gen. Franz Halder też jest na liście poszukiwanych", ale jego fotek trochę mam (obok prezentuję jedno z jego najczęściej spotykanych w necie). Może ktoś ma inne niż te które w necie można wyszukać?

Fotki oczywiście potrzebne do komiksu Westerplatte"... :)

http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=forum&iletab=jedna&sub=pokaz_watek&id_forum=0&ktory=71771#71771

Pozdrawiam. wachmistrz

Napisano
Dawno nie widziałem tylu adolfów. A może ktoś wrzuci fo
tki wielkiego wodza.
Pozdro
Napisano
Witam. Dzięki za pomoc w ściganiu faszystów". Ale Eberhardt ze zdjęcia to nie ten Eberhardt, którego szukam. Było dwóch Friedrichów Eberhardtów i chyba obaj byli w tym samym stopniu (przynajmniej w jakimś okresie wojny) - ja ścigam Friedricha-Georga, tego od Grupy Eberhardta" w Gdańsku. Pozdrawiam. wachmistrz
Napisano

Witam,
może to nie żaden generał niemiecki, ale wydaje mi się Wachchmistrz, że fota żołnierza Heimwehr - Danzig może się Wam przydać.

Pozdr
Marcin

Napisano
Każda dobra fotka na wagę złota! To zdjęcie mam, ale słabej jakości (skan z książki, gdzie już było kiepskie), więc w takiej dobrej jakości to bardzo się przyda. Bodaj w albumiku wydawnictwa Militaria SS-Heimwehr Danzig" jest rysunek kolesia zrobiony na podstawie tegoż zdjecia. Slabo pamietam, bo albumik jest u Krzyska (Rysownika).
Pozdrawiam! wachmistrz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie