Skocz do zawartości

białołeka i okolice

-forester-

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy wie ktoś może gdzie w okolicach białołęki i tarchomina są dobre miejsca do poszukiwania militariów?szukam główni niemioeckich, co ciekawego można tu znaleźć ?
Napisano
Witam
Polecam Choszczówkę teren przekopany ale jeszcze można trafić fanty.
pozd
Napisano
Witam
Fanty starsze niż II wojna - proponuję udać się na południowy-wschód,w kierunku na Puławy.
Miejscowość nazywa się Skurcza.
Życzę powodzenia
Pozdrawiam
Napisano
Witam!!!! Na Białołęce szukam od paru ładnych lat, faktycznie teren jest dość mocno przekopany ale nadal zaskakuje ciekawymi znaleziskami. Mieszkam na tarchominie i w pobliskie lasy wypuszczam sie dość często jak na to mi czas pozwoli.O statnio lasy w pobliżu białołeki znów mnie zaskoczyły. Jak chcesz to zapraszam na poszukiwania razem. Proponował bym teren na północ od choszczówki , są tam fajne stanowiska altyleriii. Ostatnio wyjołem z tamtąd celownik od 75 i pare łusek . Pozdrawiam.

P.S. A tak wogóle nie wiem czy wiecie że w okolicach Białołeki w lesie jest zbiorowy grób żołnierzy radzieckich,w kazdym leju jest po 2 -3 gości, których po wojnie ludność cywilna tam wrzucała.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie