radkow1 Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2004 Łatali z tego Rosjanie lub Niemcy.Długość 15cmPocisk miał prawdopodobnie 22mmZnalezione w rowach strzeleckich w okolicy Cieszyna.Zaraz jeszcze jeden skan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radkow1 Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2004 Na godzinie dziewiątej -> 4niżej jest -> 0na trzeciej -> 909Kto podpowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agent_R Napisano 22 Kwiecień 2004 Share Napisano 22 Kwiecień 2004 Jeszcze to sprawdzę ale wygląda mi na PK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agent_R Napisano 22 Kwiecień 2004 Share Napisano 22 Kwiecień 2004 Przepraszam - nie doczytałem rozmiarów - TO NA PEWNO NIE JEST PK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 22 Kwiecień 2004 Share Napisano 22 Kwiecień 2004 23 mm, działko pokładowe Wołcowa-Jarcewa WJ, od np IŁ-2, oczywiście ZSRR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radkow1 Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2004 Dziękuję za identyfikację!Forum funkcjonuje lepiej niż wszelkie encyklopedie!Powodzenia z piszczałkani i uwaga na kleszcze - są w tym roku wyjątkowo zjadliwe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK Napisano 23 Kwiecień 2004 Share Napisano 23 Kwiecień 2004 Wołkowa-Jarcewa (tak mi się wydaje) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
radkow1
Łatali z tego Rosjanie lub Niemcy.
Długość 15cm
Pocisk miał prawdopodobnie 22mm
Znalezione w rowach strzeleckich w okolicy Cieszyna.
Zaraz jeszcze jeden skan...
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.