Jedburgh_Ops Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 4 minuty temu, MiDwa napisał: Generalnie jedynym 100% kompletnym egzemplarzem w naszych zbiorach (i pewnie nie tylko w naszych :P) jest Mi-2, które wcześniej latało w KGHM. Jest sprawny, ale oczywiście nie mamy planów na latanie nim. Czy to ten, który miał najbardziej luksusowy hangar w Polsce? Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 2 godziny temu, MiDwa napisał: Z Pratt & Whitney Rzeszów S.A. dostaliśmy niedawno cenny dar, ale do innego śmigłowca :) Kanadyjczycy z P&WC są naprawdę przemili. Jak ja pracowałem te 9,5 roku z szefostwem P&WC na Polskę to dyrektor tegoż polskiego oddziału (kanadyjski Francuz) bardzo fajnie nauczył się polskiego. A wiceprezeską P&WC (na świat) ds. PR była świetna kanadyjska dziennikarka, laureatka Michener Award, czyli kanadyjskiego odpowiednika Nagrody Pulitzera, kobieta typu (trumpowskie) konie kraść. To był naprawdę wspaniały duet. Przypuszczam, że teraz jest podobnie, dlatego zawsze warto z nimi współpracować także przy działalności muzealniczej. Cytuj
MiDwa Napisano 12 minut temu Autor Napisano 12 minut temu 12 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Czy to ten, który miał najbardziej luksusowy hangar w Polsce? Stacjonował w hangarze Aeroklubu w Lubinie, ale raczej do "luksusowych" nie należał. Ale co ciekawe, jest to chyba jedyne lotnisko aeroklubowe z betonowym oświetlonym pasem Cytuj
MiDwa Napisano 11 minut temu Autor Napisano 11 minut temu (edytowane) 10 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał: Kanadyjczycy z P&WC są naprawdę przemili. Jak ja pracowałem te 9,5 roku z szefostwem P&WC na Polskę to dyrektor tegoż polskiego oddziału (kanadyjski Francuz) bardzo fajnie nauczył się polskiego. A wiceprezeską P&WC (na świat) ds. PR była świetna kanadyjska dziennikarka, laureatka Michener Award, czyli kanadyjskiego odpowiednika Nagrody Pulitzera, kobieta typu (trumpowskie) konie kraść. To był naprawdę wspaniały duet. Przypuszczam, że teraz jest podobnie, dlatego zawsze warto z nimi współpracować także przy działalności muzealniczej. Jesteśmy otwarci na współpracę z każdym, kto tylko wyrazi zainteresowanie. Obecnie najtruniejsze zadanie to oczywiście Sokół, chociaż mamy kilka kompletów łopaty, to nie ma ich do czego zamontować Edytowane 9 minut temu przez MiDwa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi