Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
4 minuty temu, MiDwa napisał:

Generalnie jedynym 100% kompletnym egzemplarzem w naszych zbiorach (i pewnie nie tylko w naszych :P) jest Mi-2, które wcześniej latało w KGHM. Jest sprawny, ale oczywiście nie mamy planów na latanie nim.

Czy to ten, który miał najbardziej luksusowy hangar w Polsce? :classic_biggrin:

Napisano
2 godziny temu, MiDwa napisał:

Pratt & Whitney Rzeszów S.A. dostaliśmy niedawno cenny dar, ale do innego śmigłowca :)

Kanadyjczycy z P&WC są naprawdę przemili. Jak ja pracowałem te 9,5 roku z szefostwem P&WC na Polskę to dyrektor tegoż polskiego oddziału (kanadyjski Francuz) bardzo fajnie nauczył się polskiego. A wiceprezeską P&WC (na świat) ds. PR była świetna kanadyjska dziennikarka, laureatka Michener Award, czyli kanadyjskiego odpowiednika Nagrody Pulitzera, kobieta typu (trumpowskie) konie kraść. To był naprawdę wspaniały duet. Przypuszczam, że teraz jest podobnie, dlatego zawsze warto z nimi współpracować także przy działalności muzealniczej.

Napisano
12 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Czy to ten, który miał najbardziej luksusowy hangar w Polsce? :classic_biggrin:

Stacjonował w hangarze Aeroklubu w Lubinie, ale raczej do "luksusowych" nie należał. Ale co ciekawe, jest to chyba jedyne lotnisko aeroklubowe z betonowym oświetlonym pasem 😀

Napisano (edytowane)
10 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Kanadyjczycy z P&WC są naprawdę przemili. Jak ja pracowałem te 9,5 roku z szefostwem P&WC na Polskę to dyrektor tegoż polskiego oddziału (kanadyjski Francuz) bardzo fajnie nauczył się polskiego. A wiceprezeską P&WC (na świat) ds. PR była świetna kanadyjska dziennikarka, laureatka Michener Award, czyli kanadyjskiego odpowiednika Nagrody Pulitzera, kobieta typu (trumpowskie) konie kraść. To był naprawdę wspaniały duet. Przypuszczam, że teraz jest podobnie, dlatego zawsze warto z nimi współpracować także przy działalności muzealniczej.

Jesteśmy otwarci na współpracę z każdym, kto tylko wyrazi zainteresowanie.

Obecnie najtruniejsze zadanie to oczywiście Sokół, chociaż mamy kilka kompletów łopaty, to nie ma ich do czego zamontować 😉

Edytowane przez MiDwa