Anung Un Rama Napisano 2 Lipiec Napisano 2 Lipiec Witam wszystkich, jakiś czas temu stałem się posiadaczem owej gondoli do wózka bocznego, czy posiada ktoś jakieś informacje jakiej jest to marki/model/lata produkcji? Od jakiego motocykla ? Może jakiś azymut gdzie mam szukać. Taka zagwozdka ;-)
0 HD1940 Napisano 2 Lipiec Napisano 2 Lipiec Gondola podobna do wczesnych wózków boczbych do Iża 49. Może też być to samoróbka inspirowana konstrukcjami niemieckimi.
0 Anung Un Rama Napisano 4 Lipiec Autor Napisano 4 Lipiec W dniu 2.07.2025 o 12:58, HD1940 napisał: Gondola podobna do wczesnych wózków boczbych do Iża 49. Może też być to samoróbka inspirowana konstrukcjami niemieckimi. Masz rację HD1940 grzebałem w tym kierunku, bardzo dziękuję za kierunek poszukiwań. Bardzo podobny do wózka motocykla TIZ -AM 600 z lat 1938 Podobno było kilka prototypowych gondoli do tego motocykla . Czy to jedna z nich ? Nie wiadomo.
0 HD1940 Napisano 4 Lipiec Napisano 4 Lipiec Że to prototyp raczej wątpliwe bo TIZy spotykało się w Polsce (zostały po wojnie lub trafiały z dawnego ZSRR) ale raczej solo lub z produkcyjnymi wózkami. Temat trudny bo o ile w kwestiach motocykli jest mnóstwo literatury to opisów wózków bocznych prawie nie ma. Zostaje przeżucanie milionów zdjęć w necie i szukanie podobnych konstrukcji.
Pytanie
Anung Un Rama
Witam wszystkich, jakiś czas temu stałem się posiadaczem owej gondoli do wózka bocznego, czy posiada ktoś jakieś informacje jakiej jest to marki/model/lata produkcji? Od jakiego motocykla ? Może jakiś azymut gdzie mam szukać. Taka zagwozdka ;-)
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi