max19788 Napisano wczoraj o 10:47 Napisano wczoraj o 10:47 Znalezione wczoraj przez moja 6 letnia corke. Ciezka srebna moneta.Na poczatku myslalem ze to miedz dlatego wykapalem ja w ocie i soli. Jak ja wyczyscic? Druga moneta bardzo cienka chyba miedziana. Godlo na srebnej podobne do 2/3 talara 1689 Friedrich III Cytuj
Landszaft Napisano wczoraj o 14:38 Napisano wczoraj o 14:38 zalecam zakupić do srebra odpowiednie płyny które zdejmą syf a nie zniszczą monety np płyn ARGENTUM . do kupienia na allegro . co do miedziaka to niewiele na nim zostanie bo śniedź zżarła rysunek , ale włożyć do oliwki np z oliwek na 2-3 tygodnie a potem drewnianym patyczkiem zdrapywać co odpadnie , może się coś pokaże Cytuj
combo Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 2/3 taler Fryderyka III, z 1693 roku (data widoczna), w nominale też widać małą dwójkę - taka jak w odnośniku https://en.numista.com/catalogue/pieces125299.html Cytuj
Otylia1 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Srebro delikatnie przetrzyj ściereczką z mydłem albo płyn do srebra, a miedź można przeczyścić pastą do miedzi. Bez przesady, żeby nie zepsuć detali! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi