Marticza Napisano 1 Marzec Napisano 1 Marzec Hejka, Mam zdjęcie bolida i posiadam lokalizację i wszystkie dane aczkolwiek poszukuję kogoś kto pomoże mi obliczyć trajektorię lotu bolida. Pytanie czy jest w ogóle możliwe obliczenie trajektorii posiadając tylko jedno zdjęcie. Czytałam że normalnie potrzebna jest więcej niż jedna klatka. Orientuje się ktoś jak to zrobić? Cytuj
Szym25 Napisano 12 Marzec Napisano 12 Marzec W dniu 1.03.2025 o 14:33, Marticza napisał: Hejka, Mam zdjęcie bolida i posiadam lokalizację i wszystkie dane aczkolwiek poszukuję kogoś kto pomoże mi obliczyć trajektorię lotu bolida. Pytanie czy jest w ogóle możliwe obliczenie trajektorii posiadając tylko jedno zdjęcie. Czytałam że normalnie potrzebna jest więcej niż jedna klatka. Orientuje się ktoś jak to zrobić? Zgadza się, normalnie do obliczenia trajektorii bolida potrzebujesz więcej niż jednej klatki, bo jedno zdjęcie nie wystarcza, żeby dokładnie określić wszystkie parametry ruchu (np. kąt, prędkość). Jednak jeśli masz dane lokalizacyjne i inne informacje (np. kąt nachylenia, wysokość), da się coś próbować obliczyć, ale będzie to raczej przybliżone. Cytuj
beaviso Napisano 12 Marzec Napisano 12 Marzec (edytowane) Może tutaj? https://www.facebook.com/skytinel Jedyne miejsce, gdzie znalazłem informację o tym co widziałem 19. sierpnia 2024 ok. godz. 23 pod Tomaszowem Lubelskim - szczękę długo zbierałem. M. Edytowane 12 Marzec przez beaviso Cytuj
Marticza Napisano 13 Marzec Autor Napisano 13 Marzec @beavisto Mówisz że szczękę zbierałeś ale nie napisałeś co to było. Pochwal się! Po wysłaniu tego postu też ich postu też ich odnalazłam :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi