ra_v Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty Może ktoś będzie miał pomysł. Licze na niezawodnego Kolegę Moskwa? Probierz AK też wydaje się znany i zgadzał by się z datą - tylko ta punca cyrylicą w owalu OB czyli OW? Nie mogę dopasować żadnego znanego złotnika. I ten owal mnie zastanawia. Dzięki za każdą pomoc Cytuj
0 adamus73 Napisano 24 Luty Napisano 24 Luty Jedyny, pasujący do tego okresu, to Osip Worobiew, niestety brak przykładu imiennika a co za tym idzie, pewności czy to faktycznie to. 1 Cytuj
0 ra_v Napisano 24 Luty Autor Napisano 24 Luty Dziękuje kolejny raz za pomoc. Ma Pan może gdzieś źródło z nazwiskiem tego złotnika jeżeli to nie tajemnica ? . Spędziłem naprawdę szmat czasu grzebiąc po całym świecie w skanach i nigdzie nic nie mogłem dopasować. Tak na przyszłość z ciekawości było by kolejne źródło. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam. Cytuj
0 adamus73 Napisano 24 Luty Napisano 24 Luty Gold and Silversmiths in Russia (1600-1926) Alexander Nikolaevich Ivanov, Moskwa 2002, to jedno z wielu. Cytuj
0 ra_v Napisano 24 Luty Autor Napisano 24 Luty Tego nie znałem. Spróbuję kupić. Dzięki jeszcze raz. Cytuj
Pytanie
ra_v
Może ktoś będzie miał pomysł. Licze na niezawodnego Kolegę
Moskwa? Probierz AK też wydaje się znany i zgadzał by się z datą - tylko ta punca cyrylicą w owalu OB czyli OW?
Nie mogę dopasować żadnego znanego złotnika. I ten owal mnie zastanawia.
Dzięki za każdą pomoc
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi