Adameknowy Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty trochę moim zdaniem niedoceniony temat a ciekawostek nie brakuje Cytuj
Adameknowy Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty Rzadkość bardzo wczesnym guzik armii Berlinga jeszcze bez kuricy Cytuj
Adameknowy Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty Wz 17 oficerski znalezisko na oko przy okazji budowy osiedla poprzedni właściciel niestety potraktował go jakimś kwasem Cytuj
bjar_1 Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty 5 minut temu, Adameknowy napisał: Wczesne lwp 1945-46 stal No gdzie stal, widać że odlew z jakiegoś białego stopu. A to nie PSZ jakieś? Cytuj
Adameknowy Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty 5 minut temu, bjar_1 napisał: No gdzie stal, widać że odlew z jakiegoś białego stopu. A to nie PSZ jakieś? Stal niklowana. Były jeszcze z cynku mosiądzowanego lub srebrzonego. Czy PSZ też myslałem ale to na 99% LWP Cytuj
bjar_1 Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty 6 minut temu, Adameknowy napisał: na 99% LWP Wątpię, w kilku miejscach przerzuciłem tysiące guzików powojennych od tych z kuricą do wz.52 i takiego nigdy nie spotkałem. Czepia się tego magnes? Cytuj
Adameknowy Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty 2 minuty temu, bjar_1 napisał: Wątpię, w kilku miejscach przerzuciłem tysiące guzików powojennych od tych z kuricą do wz.52 i takiego nigdy nie spotkałem. Czepia się tego magnes? Przyczepia się. Też takiego drugiego nie widziałem. Może nic ale był w szufladzie z guzikami wz52 Cytuj
bjar_1 Napisano 23 Luty Napisano 23 Luty A że był w szufladzie, to nic nie znaczy ;) To będzie coś innego niż powojenne WP. Cytuj
Adameknowy Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty 10 minut temu, bjar_1 napisał: A że był w szufladzie, to nic nie znaczy ;) To będzie coś innego niż powojenne WP. Najbliżej znalazłem jeszcze to Cytuj
mst28 Napisano 24 Luty Napisano 24 Luty Ciekawy temat, to wrzucę coś od siebie Różne warianty Bliski Wschód... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi