0 lowiec Napisano %s o %s Napisano %s o %s Moja sugestia: srebro próba 800 złotnik Bolesław Wietrzykowski Warszawa - ewentualnie cech późniejszy jego firmy (do sprawdzenia) Daj z ciekawości całość sztućca przód tył. Cytuj
0 Cyrograf15 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Dopiero za tydzień będę u matki i wtedy zrobię fotkę. Jest cały zestaw na 6 osób w pudełku, tu wydawały się najlepiej czytelne punce. Sądziłem że to plater. Wojtek Cytuj
0 adamus73 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 9 godzin temu, lowiec napisał: Moja sugestia: srebro próba 800 złotnik Bolesław Wietrzykowski Warszawa - ewentualnie cech późniejszy jego firmy (do sprawdzenia) Daj z ciekawości całość sztućca przód tył. Wietrzykowski to druga połowa XIXw, a tu mamy lata 1932-1963, więc zdecydowanie odpada. Cytuj
0 Cyrograf15 Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s Akurat dziecko pojechało do babci to zrobiło taką fotkę, to coś wyjaśnia? Cytuj
0 adamus73 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Nie jestem w stanie odczytać litery w puncy państwowej, to pozwoli ustalić miasto, w grę wchodzą W,K,L, i V. Cytuj
0 adamus73 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Więc to Urząd Probierczy w Warszawie, obawiam się że wytwórca nie do ustalenia (zakładam że to wyrób przedwojenny), cała dokumentacja tego urzędu uległa zniszczeniu w czasie wojny, pozostaje jeszcze złożyć zapytanie do UP (koszt ok. 18zł.) Cytuj
Pytanie
Cyrograf15
Ktoś coś może z tego wyczytać?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi