bialawy Napisano 1 Sierpień Share Napisano 1 Sierpień Witam Takie cudo ostatnio wpadło mi w ręce i ciężko mi to zidentyfikować. Może ktoś pomoże lub nakieruje... Albo postać Maryi rozszyfruje, albo kapliczkę z krzyżem. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 1 Sierpień Autor Share Napisano 1 Sierpień Materiał wg mnie to ani alu ani miedziucha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalcjusz Napisano 1 Sierpień Share Napisano 1 Sierpień rozszyfrowane obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 2 Sierpień Autor Share Napisano 2 Sierpień Miło byłoby kolego jakbyś pomógł rozszyfrować, a nie zostawił to tylko do swojej informacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 2 Sierpień Autor Share Napisano 2 Sierpień "Dziękuję za pomoc" kolego Kalcjuszu... Sam sobie już poradziłem https://onebid.pl/pl/medale-xx-wiek-wilno-otwierany-medalik-religiny-jezus-na-gorze-snipiskiej-w-wilnie/686744 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalcjusz Napisano 2 Sierpień Share Napisano 2 Sierpień 11 hours ago, bialawy napisał: Sam sobie już poradziłem gratulacje bialawy - trafiles w 1/2 albowiem: 1. strona z kapliczka - trafiony 2. strona z MB nadal czeka na odkrycie, napis jest calkowicie inny niz w zaprezentowanym linku a sam medalik to 19wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 2 Sierpień Autor Share Napisano 2 Sierpień Niestety nie rozszyfruje drugiej przez półtora tygodnia bo medalik został w domu a ja dziś na urlop zasłużony. Trochę napis nie pasował, ale rozszyfruję... Obiecuję. Ja z tych zawziętych... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 14 Sierpień Autor Share Napisano 14 Sierpień No i faktycznie nie jest to nic z Miłosierdziem związane. Tu jest Matka Boska Ostrobramska... tzn widzę po prawej Ostrobrama ale po lewej nie mogę jeszcze rozszyfrować napisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi