bjar_1 Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2004 Witam! Dostałem wczoraj od koleżanki :P jakąś odznakę cywilną niemiecką. Zrobiona z blaszki mosiężnej w kształcie osmiokąta...fot.1 - tył odznaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Pewnie z jakiejś imprezy sportowej w 1931 roku. Okolicznościowy.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Dzięki J"! A wiesz może co to znaczy to Bundes-Alterstreffen"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwiecień 2004 Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Bund to związekAlt to staryTreffen to spotkanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2004 Witam! Dostałem wczoraj od koleżanki :P jakąś odznakę cywilną niemiecką. Zrobiona z blaszki mosiężnej w kształcie osmiokąta...fot.1 - tył odznaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2004 i przód - przód odznaki jest pozłacany ,widnieje na nim jakiś herb ,rysunek nagiego mężczyzny z oszczepem ,rok 1931 oraz napis :Bundes-Alterstreffen.W herbie jest jakby krzyż ,a na nim wpisana litera S" ,a z boku literki AT" i SB".Proszę o identyfikację tej odznaki!pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2004 Czyli coś w stylu spotkania starych oszczepników :)Dzięki wszystkim za pomoc.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
bjar_1
Witam! Dostałem wczoraj od koleżanki :P jakąś odznakę cywilną niemiecką. Zrobiona z blaszki mosiężnej w kształcie osmiokąta...
fot.1 - tył odznaki
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.