hellixx Napisano 13 Czerwiec Share Napisano 13 Czerwiec Cześć. Może ktoś rozpoznają. Z góry dziekuje. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 13 Czerwiec Share Napisano 13 Czerwiec Guzik wzorowany na pieczęci stanu Ohio. Z tego co wyczytałem najczęściej ponoć używane w mundurach policyjnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellixx Napisano 13 Czerwiec Autor Share Napisano 13 Czerwiec (edytowane) 52 minuty temu, bialawy napisał: Guzik wzorowany na pieczęci stanu Ohio. Z tego co wyczytałem najczęściej ponoć używane w mundurach policyjnych... Super !!! Dziekuje. Guzior z dzielnicy Danzig. Blisko morza gdzie byly bunkry 1wszo wojennye Ciekawe co tam ten amerykaniec robil w latach dwudziestych:) Edytowane 13 Czerwiec przez hellixx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 13 Czerwiec Share Napisano 13 Czerwiec Pewnie to samo co wielki guzik od amerykańskiego płaszcza kilka km od linii okopów operacji niemeńskiej przy granicy z Białorusią. Generalnie nasi w tamtych czasach nosili wszystko co popadło czyli wszystko co dostali/zakupili ze światowego demobilu. Nie raz czytałem, że bardzo kolorowi byli tzn posiadali np spodnie od francuskiego mundury, góra od brytyjskiego czy amerykańskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi