dragetv Napisano 29 Kwiecień Napisano 29 Kwiecień Witam, czy jest możliwość zwiększenia dokładności wyszukiwania, bądź głębokości wyszukiwania w Garret ace 250. Czy wymiana cewki dużo daje, i czy jest jakiś sposób aby wykrywacz chwilami nie wariował, chodzi mi między innymi, że czasami łapie sygnał a czasami nie, dzieje się to w momencie wykopania metalu i ruszania pod cewką. Cytuj
karpik Napisano 29 Kwiecień Napisano 29 Kwiecień 3 godziny temu, dragetv napisał: czasami łapie sygnał a czasami nie, dzieje się to w momencie wykopania metalu i ruszania pod cewką. Może tak być jeżeli masz za wysoko ustawioną dyskryminację - raz wykrywacz pokazuje, a raz dyskryminuje przedmiot. Zmniejsz wtedy dyskryminację bo omijasz dużo fantów. Miałem Ace ze 20 lat temu, ale z tego co pamiętam chodziłem na all metal. Po osłuchaniu łatwo samemu odrzucić złom, a takie sygnały na granicy to przeważnie był głębszy kolor. W innym przypadku wykrywacz jest niesprawny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi