kapuchy3 Napisano 24 Październik 2023 Share Napisano 24 Październik 2023 Takie pół monety do identyfikacji, wielkość (gdyby była cała) boratynki. Wydaje mi się, że to szkocki turner, ale nie jestem pewien. A jeśli tak, to jaki okres i rodzaj metalu? Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale z telefonu więcej nie wycisnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy3 Napisano 25 Październik 2023 Autor Share Napisano 25 Październik 2023 Dziękuję, tak, to to. Nie do końca zgadzał mi się napis (a właściwie jego część) otokowy, ale po bliższym przyjrzeniu jednak się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1234 Napisano 26 Październik 2023 Share Napisano 26 Październik 2023 On 24.10.2023 o 21:33, kapuchy3 napisał: Takie pół monety do identyfikacji, wielkość (gdyby była cała) boratynki. Wydaje mi się, że to szkocki turner, ale nie jestem pewien. A jeśli tak, to jaki okres i rodzaj metalu? Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale z telefonu więcej nie wycisnę. Szacun za znalezioną monetę a właściwie jej część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi