Jump to content

BH Land Star

West68

Recommended Posts

Witam. Po wielu godzinach bicia się z myślami kupiłem używanego BH Land Stara a że to mój pierwszy sprzęt wiec mam pytanka.
1. Czy na funkcji ALL METAL na złoto, srebro ,stal ,kapsle reaguje jednym dzwiekiem.
2. Na jakiej funkcji szukać monetek
3. I ostatnie czy popełniłem może głupstwo kupując BH LS do szukania monet.
4. Może kilka Porad .To było ostatnie
WEST68

co do monet to wybór dobry
na all metal reaguje też 3 dzwiekami w zależności od rodzaju
żeby nie kopać żelaza na monetki ustaw chyba najlepiej będzie all metal i pokętło dyskryminacji prawie do połowy to odrzuci zelazo, na notch i auto notch automatycznie odrzuca żelazo, zajrzyj na stronkę sprzedawcy w Polsce to może tam znajdziesz coś ciekawego w opisie
pozdr

ja mam QDII i na all metal piszczy trzema dźwiękami, a na dyskryminacji piszczy u Ciebie jednym czy różnymi jak u mnie?
spróbuj może zadzwonić do jakiegoś dystrybutora w Polsce i sie wypytać
pozdr

może tak jest w landstarach, tzn na all metal pracuje w statycznym i nie rozróżnia rodzaju metalu, albo wykrywa samo żelazo a w pozostałych trybach już normalnie jak QDII, czyli jest dynamiczny i rozróznia już kolor, tylko bez żelaza:)
spróbuj tak jak pisałem wcześniej
pozdr
Szefo

witam
pytanie czy landstar nadaje się na monety czy ktoś poruwnywał np;z rutusem+ posiadam takiego i hunty bantera 4
ale ostatnio duzo słysze o ladndstarze ale nic konkretnego,
z uwagi na to ze kopie monety interesuje mnie ten temat,czy by się on sprawdził.

Mam pytanko do Shadee, dla czego uważasz ze nic powyżej Lone Star . Czy to wszystko co powyżej to szmelc , czy po prostu na szukanie monetek nie warto inwestować w droższy sprzęt. A może masz jakieś inne uwagi.Pozdr

właśnie czemu lone star?? jakis czas temu dałem post a propo land stara i też ktoś napisał ,że lone star jest lepszy- i teraz mam dylemat- czy pozbyc się qd2 i kupić land stara czy zostać na tym co mam???

• 3 weeks later...
Witam
Niektórzymogą się ze mną mogą nie zgodzić ale posiadałem większość wykrywek B.H. i moja opinia jest taka że jest to raczej leprza zabawka co niezmienia faktu , że lepiej jest mieć Trackera niż Chińczyka. A dlaczego nic powyżej Lone Stara - ponieważ się nie opłaca . Prawie róznicy niema jedynie chyba w cenie.

do West'a68
Żle mnie zrozumiałeś chyba , chodziło mi o to że cena wykrywek B.H. powyżej Lone Stara jest nieadekwatna do możliwości tego wykrywacza .Czy się opłaca inwestować w drogi sprzęt? - to zależy czy chcesz tylko szukać czy i znajdować . Osobiście preferuje proste wykrywki bez żadnych gadających bajerów itp. i jak mam ciekawe miejsca to dyskryminacji wcale nie używam.
pozdr.

mam do Ciebie sprawe Szefo,otoz tez mam QDII ale ostatnio cos mi sie z nim porobilo bez przerwy piszczy co jakis czas zmieniajac tonacje dzwieku najczesciej daje sygnal iron/foil jest to detektor jednoroczny wiec wykluczam jakies zuzycie czesci nie zostal tez zalany ani upuszczony moze wiesz co moglo sie z nim porobic??dodam ze najbardziej sie wzbudza w czasie machania"czyli przy szukaniu.za ewentualna pomoc skladam pokłony

Odpowiedz do Shadee.Twoje wypowiedzi są OK. ., mi chodziło tylko gdzie kończy się cena sprzętu a zaczyna się cena za bajery może mało przydatne. Kupiłem Land Stara używanego za cenę nowej najtańszej wersji BH , sprzęt zachowuje się OK. Ale dla takiego „prawiczka „ jak ja to nastawiam tylko ALL METTAL i do boju. Co do pytania o stronę BH to polecam http://wsmyk.webpark.pl bardzo fajnie i rzeczowo opisane BH .Pozdrawiam West68

• 2 weeks later...
NA ALL METAL WYKRYWACZ PRACUJE W TRYBIE STATYCZNYM I SYGNALIZUJE WSZYSTKIE METALE JEDNYM I TYM SAMYM DZWIEKIEM. DO SZUKANIA MONET JEST TO WYKRYWACZ JEDEN Z LEPSZYCH NA RYNKU A FUNKCJE KTURYCH SIE NAJCZĘSCIEJ UŻYWA TO DISC I NOTH.

• 2 weeks later...
W moim landstarze mialem zakłucenia przez to że cewka się zepsuła i często podczas ruchu pętlą mialem sygnały zakłuceń takie jak podczas pracy z wyładowanymi bateriami.nieda sie tego raczej naprawić, ja kupiłem nową cewke.ale może też być wina gniazba i wtyczki od cewki.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information