DeadShot1 Napisano 18 Wrzesień 2023 Share Napisano 18 Wrzesień 2023 Witam czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś o tym żołnierzu, gdzie służył itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Slajmi130 Napisano 19 Wrzesień 2023 Share Napisano 19 Wrzesień 2023 (edytowane) Wygląda na to że jest to żołnierz 435 pułku piechoty w stopniu oberschutze. Zdjęcie datuje na ok 1941 rok. gaszony orzeł, patki ogólnowojskowe, bluza M40 lub 41 Na kieszeni czarna odznaka za rany, ta wyżej jeszcze nie wiem. Na tą chwilę, tyle można ze zdjęcia wyczytać. https://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/Infanterieregimenter/IR435.htm Edytowane 19 Wrzesień 2023 przez Slajmi130 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Slajmi130 Napisano 19 Wrzesień 2023 Share Napisano 19 Wrzesień 2023 (edytowane) Ta wyżej odznaka wygląda na WHW Winterhilfswerk żródło: Reinhard Tieste: Spendenbelege des Winterhilfswerkes 1933 - 1945 einschließlich der Ausgaben Tag der deutschen Polizei und Tag der Wehrmacht. Band 1. Überregionale Ausgaben. 4. Auflage. Bremen 2003. Verlag Reinhard Tieste. Numery katalogowy 474. Edytowane 19 Wrzesień 2023 przez Slajmi130 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 DeadShot1 Napisano 19 Wrzesień 2023 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2023 9 hours ago, Slajmi130 napisał: Wygląda na to że jest to żołnierz 435 pułku piechoty w stopniu oberschutze. Zdjęcie datuje na ok 1941 rok. gaszony orzeł, patki ogólnowojskowe, bluza M40 lub 41 Na kieszeni czarna odznaka za rany, ta wyżej jeszcze nie wiem. Na tą chwilę, tyle można ze zdjęcia wyczytać. https://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/Infanterieregimenter/IR435.htm Dziekuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 19 Wrzesień 2023 Share Napisano 19 Wrzesień 2023 Ale lansiarz, WHW se powiesił :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Slajmi130 Napisano 20 Wrzesień 2023 Share Napisano 20 Wrzesień 2023 13 godzin temu, bjar_1 napisał: Ale lansiarz, WHW se powiesił :D No wsiok 1 klasa, widać że szwej który nie rokuje na nic więcej dlatego dostał tylko gwoździa na rękaw i na więcej szans nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
DeadShot1
Witam czy ktoś mógłby mi powiedzieć coś o tym żołnierzu, gdzie służył itp?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi