Sniper 1939 Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Witam!Dzisiaj na polu wykopałem porcelanowy korek od piwa. Są na nim napisy: Schlossberg Schloss - Str.(77)? A w środku Posen. Czy wie ktoś co one oznaczają?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Hm... wątpię żeby był to jakiś browar (generalny spis browarów ze Śląska,Warthegau i Prus Wschodnich niestety pożyczyłem i nie mogę sprawdzić) prawdopodobnie to jakaś knajpa ,napewno coś małego. Największym browarem w Poznaniu w wojnę był Browar Huggera i Browar Lackowski.Jak spis do mnie wróci to poszukam.pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Sniper 1939
Dzisiaj na polu wykopałem porcelanowy korek od piwa. Są na nim napisy: Schlossberg Schloss - Str.(77)? A w środku Posen. Czy wie ktoś co one oznaczają?
Pozdrawiam
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.