Sapero Napisano 7 Maj 2023 Napisano 7 Maj 2023 Hej, taki fant się trafił. Może powiecie o nim coś więcej. Moim zdaniem może być to gadżet reklamowy z fabryki amunicji Polte w Magdeburgu. Kojarzy ktoś podobny? Dzięki za wszelką pomoc.
Cyrograf15 Napisano 7 Maj 2023 Napisano 7 Maj 2023 Jest tylko nazwa producenta, nie ma daty lub innych oznaczeń. To sugeruje że nie jest to przeróbka a wyrób fabryczny > reklamówka. Kształt pocisku wskazuje na I Wojnę, lub starsze. Wojtek
Sapero Napisano 8 Maj 2023 Autor Napisano 8 Maj 2023 Spotkałeś się kiedyś z podobną produkcją fabryczną bądź reklamówką? To częsty traf?
Cyrograf15 Napisano 8 Maj 2023 Napisano 8 Maj 2023 Reklamówki dokładnie takiej nie spotkałem. Natomiast spotkałem łuski z resztkami ołówków, również zdobione. Z łusek robiono wiele rzeczy, obsadki tego typu, zapalniczki, popielniczki, lampki oliwne, kieliszki i sporo innych. Poszukaj pod hasłem sztuka okopowa, na pewno coś podobnego znajdziesz. Wojtek
Pytanie
Sapero
Hej, taki fant się trafił. Może powiecie o nim coś więcej. Moim zdaniem może być to gadżet reklamowy z fabryki amunicji Polte w Magdeburgu. Kojarzy ktoś podobny? Dzięki za wszelką pomoc.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.