wojtek780412 Napisano 29 Styczeń 2023 Share Napisano 29 Styczeń 2023 Trafiło mi się takie coś w bardzo słabym stanie, strach to czyścić, jedyne czego jestem pewny to 15. Na rewersie zdaje się widoczny cień korony pruskiej (?) albo jakiś napis w dwóch wersach, sam nie wiem (trochę zwilżona daje inne wrażenie,niż na zdjęciu). Cieniutka, rant gładki. Średnica ~ 23 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dago2 Napisano 30 Styczeń 2023 Share Napisano 30 Styczeń 2023 Pewnie żeton z jakiegoś majątku. Fajnie by było, jakby udało Ci się przepisać, to co jest na nim napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 30 Styczeń 2023 Share Napisano 30 Styczeń 2023 Rosja carska 15 kop. prawdopodobnie ze spółdzielni jakiejś jednostki wojskowej,zrób wyraźniejsza fotografie rewersu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek780412 Napisano 30 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2023 Nie wiem,ile wyciągnę z tego telefonem, tu najważniejszy będzie kontrast,może ją trochę pokąpać w oliwce to ten syf z tyłu zmięknie i może zejdzie, odsłoni resztki napisu ? Ale też mi pachniało carszczyzną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi