poszukiwacz_sygnetu Napisano 17 Listopad 2022 Share Napisano 17 Listopad 2022 Witam wszystkich forumowiczów. Nie jestem pewien czy to odpowiednie miejsce na mój post, jeśli nie to proszę o skierowanie mnie w odpowiednie miejsce. Otóż mój pradziad miał złoty sygnet z herbem stary koń (Inna nazwa Szafraniec/Zaprzaniec). Niestety pradziadek nie nosił sygnetu i ten przepadł razem z innymi rzeczami, kiedy jego dom został ograbiony. To już było w latach 50 tych. Czy byłby ktoś w stanie doradzić mi gdzie mógłbym zacząć poszukiwania tego samego lub podobnego sygnetu z tym herbem? Przeszukałem różne portale i aukcje, allegro, ebay, ale niestety nic nie znalazłem. Z góry dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 17 Listopad 2022 Share Napisano 17 Listopad 2022 (edytowane) Takie rzeczy robiło się na zamówienie, więc zrób tak samo. Daj dobremu jubilerowi złom złota. Niech Ci zrobi tak, jak sobie zaprojektujesz. Edytowane 17 Listopad 2022 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi