mateusz12345 Napisano 5 Wrzesień 2022 Share Napisano 5 Wrzesień 2022 Dzień dobry. Nie wiem jaka była jego przynależność wojskowa mojego krewnego. Proszę o pomoc. 2 wojna armia niemiecka Truppenteil: 4./nord.K.Bau.Pi.Btl.101 Erkennungsmarke: -194-4.Bau.Btl.101 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2022 Share Napisano 5 Wrzesień 2022 4. kompania (północnokaukaska) 101. batalionu pionierów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2022 Share Napisano 5 Wrzesień 2022 Generalnie twój krewny miał fajnych kolegów w kompanii https://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=51&t=89427 Jaki miał stopień? Zapewne podoficer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 mateusz12345 Napisano 5 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2022 7 minutes ago, bjar_1 napisał: Generalnie twój krewny miał fajnych kolegów w kompanii https://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=51&t=89427 Jaki miał stopień? Zapewne podoficer? skąd wiesz, że podoficer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2022 Share Napisano 5 Wrzesień 2022 Przypuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 mateusz12345 Napisano 5 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2022 Just now, bjar_1 napisał: Przypuszczam. Sierżant. Z tego co czytam o nich to to by pasowało. Batalion ten na początku miał siedzibę we Wrocławiu, a więc niedaleko, a w momencie śmierci mojego krewniaka był w Kurlandii. Dzięki. Nie wiesz, gdzie można poczytać coś o nich po polsku? A może gdzieś są jakieś zdjęcia? Szczerze mówiąc to nawet nie wiem co wpisywać w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2022 Share Napisano 5 Wrzesień 2022 W internetach to wątpię byś coś znalazł, trzeba by pojechać do Freiburga, do BA-MA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 mateusz12345 Napisano 5 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2022 Jestem w kontakcie z niemieckim archiwum. Zobaczymy co znajdą. Dzięki 2 minutes ago, bjar_1 napisał: W internetach to wątpię byś coś znalazł, trzeba by pojechać do Freiburga, do BA-MA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2022 Share Napisano 5 Wrzesień 2022 Jeśli poległ, to na pewno coś będzie. A kiedy poległ, że tak zapytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 mateusz12345 Napisano 5 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2022 13 minutes ago, bjar_1 napisał: Jeśli poległ, to na pewno coś będzie. A kiedy poległ, że tak zapytam? 30.10.1944 w "Januauce" na Łotwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bjar_1 Napisano 5 Wrzesień 2022 Share Napisano 5 Wrzesień 2022 O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
mateusz12345
Dzień dobry.
Nie wiem jaka była jego przynależność wojskowa mojego krewnego. Proszę o pomoc.
2 wojna
armia niemiecka
Truppenteil: 4./nord.K.Bau.Pi.Btl.101
Erkennungsmarke: -194-4.Bau.Btl.101
Dziękuję
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi