Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam potrzebuje informacji na temat tego guzika średnica ok19 mm. najbardziej interesuje mnie z jakiego okresu historii pochodzi. Pozdrawiam

IMG_20220212_152849.jpg

IMG_20220212_152856.jpg

Napisano

Oczywiście każda informacja będzie przydatna. Nie jestem znawca guzików a te z księstwa i z królestwa wyglądają podobnie😟

Chyba że to jeszcze inny okres... 

Napisano (edytowane)

Guziki epoki Księstwa a epoki Królestwa różniły się sygnaturami na odwrocie. U Ciebie napisy są zatarte ale i sama fotografia strony z uszkiem jest nieostra aby, przyznaję,  jednoznacznie rozsądzić. Ale są i pewne drobiazgi sugerujące.

Masz lupę? Lub (podobno istnieje) apka lupa dla telefonu. Obejrzyj uważnie tę stronę może coś samodzielnie odcyfrujesz. Ale i dobre zdjęcie pomoże (tryb makro samego guzika bez stołu). Zwróć np. uwagę na godz. 12. Co tam widać?

Edytowane przez Carolus
Napisano

Właśnie o to chodzi że na tyle nic nie widać... Brudne, zgnite a nie chce go chemia żadna katować żeby nie zniszczyć bo przodzik rewelacja stan... 

Napisano

Ten jest legionów i nie ma kropki, kształt cyfry niby się zgadza ale ten jest zaokrąglony a mój płaski, no i ta kropka nie pasi... 

IMG_20220212_191508.jpg