Matwoj Napisano 12 Luty 2022 Napisano 12 Luty 2022 Witam potrzebuje informacji na temat tego guzika średnica ok19 mm. najbardziej interesuje mnie z jakiego okresu historii pochodzi. Pozdrawiam
Matwoj Napisano 12 Luty 2022 Autor Napisano 12 Luty 2022 Oczywiście każda informacja będzie przydatna. Nie jestem znawca guzików a te z księstwa i z królestwa wyglądają podobnie Chyba że to jeszcze inny okres...
Matwoj Napisano 12 Luty 2022 Autor Napisano 12 Luty 2022 Dzięki carolus a coś więcej o nim mi jesteś w stanie powiedzieć?
Carolus Napisano 12 Luty 2022 Napisano 12 Luty 2022 Guziki epoki Księstwa a epoki Królestwa różniły się sygnaturami na odwrocie. U Ciebie napisy są zatarte ale i sama fotografia strony z uszkiem jest nieostra aby, przyznaję, jednoznacznie rozsądzić. Ale są i pewne drobiazgi sugerujące. Masz lupę? Lub (podobno istnieje) apka lupa dla telefonu. Obejrzyj uważnie tę stronę może coś samodzielnie odcyfrujesz. Ale i dobre zdjęcie pomoże (tryb makro samego guzika bez stołu). Zwróć np. uwagę na godz. 12. Co tam widać?
Matwoj Napisano 12 Luty 2022 Autor Napisano 12 Luty 2022 Właśnie o to chodzi że na tyle nic nie widać... Brudne, zgnite a nie chce go chemia żadna katować żeby nie zniszczyć bo przodzik rewelacja stan...
Matwoj Napisano 12 Luty 2022 Autor Napisano 12 Luty 2022 Z tyłu nie widać nic... Nawet zarysu sygnatury żadnej...
Matwoj Napisano 12 Luty 2022 Autor Napisano 12 Luty 2022 Witam. A te legionowe nie były bez kropki nad 3?
Matwoj Napisano 12 Luty 2022 Autor Napisano 12 Luty 2022 Ten jest legionów i nie ma kropki, kształt cyfry niby się zgadza ale ten jest zaokrąglony a mój płaski, no i ta kropka nie pasi...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.