maksiusta Napisano 20 Styczeń 2022 Share Napisano 20 Styczeń 2022 Prosiłbym o pomoc w ID tej naszywki. Czy to radiotelegrafista ? Kolor mysioszary. Luftwaffe ? pozdr Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 M164U2 Napisano 28 Styczeń 2022 Share Napisano 28 Styczeń 2022 luftwaffe signal badge - Search (bing.com) Radiotelegrafista luftwaffe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 maksiusta Napisano 28 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2022 Dzięki, te odznaki widziałem. Żadna z nich nie ma białego otoka tak jak moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 M164U2 Napisano 28 Styczeń 2022 Share Napisano 28 Styczeń 2022 31 minutes ago, maksiusta said: Dzięki, te odznaki widziałem. Żadna z nich nie ma białego otoka tak jak moja. Nie dokładnie jak twoja ale inne z białym otokiem się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 maksiusta Napisano 28 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2022 No właśnie, moja jest inna. Te z twoich zdjęć mają obramówki z oplotu. Moja ma haft. Moje pytanie brzmi co oznacza ten otok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Carolus Napisano 28 Styczeń 2022 Share Napisano 28 Styczeń 2022 https://commons.wikimedia.org/wiki/File:File-Thw_abzeichen_sonderausbildung_sprechfunker_1994.jpg To nadal nie to samo, bo i inna strzałka i kolor. Ale jest otok. Ta Twoja, to jak na razie taki mix wojennego wzoru błyskawicy z powojennym otokiem. Może to RFN lub DDR... jednak stawiam na powojenne wykonanie. Czy ta siateczka na odwrocie to plastik czy tkanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 maksiusta Napisano 28 Styczeń 2022 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2022 Tkanina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
maksiusta
Prosiłbym o pomoc w ID tej naszywki.
Czy to radiotelegrafista ?
Kolor mysioszary.
Luftwaffe ?
pozdr Maksiu
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi