maksiusta Napisano 20 Styczeń 2022 Napisano 20 Styczeń 2022 Prosiłbym o pomoc w ID tej naszywki. Czy to radiotelegrafista ? Kolor mysioszary. Luftwaffe ? pozdr Maksiu
M164U2 Napisano 28 Styczeń 2022 Napisano 28 Styczeń 2022 luftwaffe signal badge - Search (bing.com) Radiotelegrafista luftwaffe.
maksiusta Napisano 28 Styczeń 2022 Autor Napisano 28 Styczeń 2022 Dzięki, te odznaki widziałem. Żadna z nich nie ma białego otoka tak jak moja.
M164U2 Napisano 28 Styczeń 2022 Napisano 28 Styczeń 2022 31 minutes ago, maksiusta said: Dzięki, te odznaki widziałem. Żadna z nich nie ma białego otoka tak jak moja. Nie dokładnie jak twoja ale inne z białym otokiem się zdarzają
maksiusta Napisano 28 Styczeń 2022 Autor Napisano 28 Styczeń 2022 No właśnie, moja jest inna. Te z twoich zdjęć mają obramówki z oplotu. Moja ma haft. Moje pytanie brzmi co oznacza ten otok ?
Carolus Napisano 28 Styczeń 2022 Napisano 28 Styczeń 2022 https://commons.wikimedia.org/wiki/File:File-Thw_abzeichen_sonderausbildung_sprechfunker_1994.jpg To nadal nie to samo, bo i inna strzałka i kolor. Ale jest otok. Ta Twoja, to jak na razie taki mix wojennego wzoru błyskawicy z powojennym otokiem. Może to RFN lub DDR... jednak stawiam na powojenne wykonanie. Czy ta siateczka na odwrocie to plastik czy tkanina?
Pytanie
maksiusta
Prosiłbym o pomoc w ID tej naszywki.
Czy to radiotelegrafista ?
Kolor mysioszary.
Luftwaffe ?
pozdr Maksiu
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.