ra_v Napisano 8 Listopad 2021 Share Napisano 8 Listopad 2021 Może ktoś z niezawodnych jak zawsze Kolegów pomoże w identyfikacji. Jeden to zapewne Warszawa 1908-15 i złotnik chyba MiP ale nic nie mogę dopasować. Drugi raczej Rosja ale nie jestem pewien jakie miasto i złotnik. Dzięki za każdą pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus73 Napisano 8 Listopad 2021 Share Napisano 8 Listopad 2021 Oba przedmioty wykonano ze srebra 84 zołotniki, co odpowiada dzisiejszej próbie 875. Pierwszy to Warszawa z lat 1908-1915, wytwórca to Nagalski i Psyk, drugi pochodzi z Petersburga, probierz nieznany, sprawujący urząd w latach 1881-1894, co do złotnika, zakładając inicjały МИ, najbardziej pasującym jest Mikhail Ivanovich Ivanov, aktywny w latach ca.1889-1905. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra_v Napisano 8 Listopad 2021 Autor Share Napisano 8 Listopad 2021 Piękne dzięki. Nie mogłem znaleźć tego NiP. Chylę czoło przed wiedzą Kolegi Dziękuje jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ra_v
Może ktoś z niezawodnych jak zawsze Kolegów pomoże w identyfikacji.
Jeden to zapewne Warszawa 1908-15 i złotnik chyba MiP ale nic nie mogę dopasować.
Drugi raczej Rosja ale nie jestem pewien jakie miasto i złotnik.
Dzięki za każdą pomoc
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.