Skocz do zawartości

Rosyjski cmentarz Iwangorod i hieny

jacenty2004

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Obawiam się ,że aby akcja naszych dzielnych funkcjonariuszy w tym temacie miała powodzenie musiałbym dostarczyć imię i nazwisko kopiącego jego adres, numer telefonu, pesel i NIP, a najlepiej gdybym sam przyprowadził go na komendę za ucho. J
Napisano
sądzę że nie będzie aż tak żle, i sądzę że sobie z tym poradzą. Nikt nie lubi hien cmentarnych, ani policja, ani kryminaliści. Dlatego Policja ma w tej materii sukcesy, bo nawet lumpy im pomogą :)
Napisano
W moim mieście kilka lat temu ktoś sprajem wymazał pomnik żołnierzy radzieckich, po kilku dniach policja już miała gówniarzy.... koledzy z pobliskiego osiedla sami ich wydali
Napisano
Obawiam się,że stary i zapuszczony carski cmentarz tak samo bedzie interesował policję jak i ruskich, czyli wcale. A z drugiej strony nie mógł bym się zmusić do podłożenia się tym hienowym tematem Putinowi, a jeszcze bardziej Lukaszence. J.
Napisano
witam ...TAKICh to za jajca powieśić tylko.......
A tak na marginesie to u mojej babki w lesie był cmentarz Niemiecki z XIX w i pokradli prawie wszystko ........A te płyty z marmuru czy jakiegoś innego ładnego kamienia TO POKRADLI .........zgadnijcie KTO ..........................................Ludzie z zakładu nagrobkarskiego :( Wujek osobiście widział jak ludzie do żuka ładowali nagrobki ........NO COMMENT
Napisano
Moje podejście do tych spraw jest takie, że wolałbym powiadamiać obce ambasady w wypadkach gdy jakiś zapomniany i zniszczony cmentarz jest doprowadzany do porzadku /co się nawet u nas czasem zdarza/ i co świadczy raczej dobrze o naszej kulturze. Po co mają postrzegać nas za granicą jako warchołów,nierobów,pijaków,złodziei i na dodatek chieny cmentarne-mnie byłoby trochę wstyd!
  • 8 months later...
Napisano
Z tego co wiem to cmentarz prawosławny , o którym mowa był szabrowany już przez armię czerwoną, póżniej przez szereg innych psełdo poszukiwaczy czy jak kto woli hieny.Najgorsze jest to , miasta a raczej jego władz w ogóle ten teren ani ten temat nie interesuje!
Napisano
Chwała,
bez znaczenia jest pochodzenie cmentarza. U nas zniknął" cmentarz niemiecki umiejscowiony w obrębie miasta, na jego miejscu postawiono bibliotekę wojewódzką. Po cmentarzu pozostał tylko układ alej i stare nasadzenia.

W latach osiemdziesiątych pracowałem u kamieniarza i widziałem złomy" grubuch płyt z piaskowca, które to płyty po odwróceniu licem do góry okazały się niemieckimi płytami nagrobnymi. Takich przypadków można by mnożyć, Choć są też takie, które świadczą o ludzkim podejściu.

Niemal koło każdej wsi na tzw. ziemiach odzyskanych są cmentarze ludzi, którzy kiedyś zamieszkiwali te tereny i w większości są zdewastowane.

Bywajcie - M.
Napisano
W okolicach Jastrowia w środku lasu znazłem mały opuszczony folwark w stanie ruiny niedaleko mały cmentarzyk ot taki po prostu rodzinny okalony płotem pięknie kutym lecz w większości rozkradzionym płyty nagrobne poprzewracane a daty na nich słuszne ur 1820 zm 1890 itd. i co w związku a no to że wszystko w dupe rozkopane każda mogiła co do jednej,dla mnie jedno jest jasne hiena walczy o byt bo taką ma nature a to sam nie wiem ja tego nazwać nie potrafie po prostu dno pzdr Rafi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie