jacenty2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 Obawiam się ,że aby akcja naszych dzielnych funkcjonariuszy w tym temacie miała powodzenie musiałbym dostarczyć imię i nazwisko kopiącego jego adres, numer telefonu, pesel i NIP, a najlepiej gdybym sam przyprowadził go na komendę za ucho. J
jacekmix Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 sądzę że nie będzie aż tak żle, i sądzę że sobie z tym poradzą. Nikt nie lubi hien cmentarnych, ani policja, ani kryminaliści. Dlatego Policja ma w tej materii sukcesy, bo nawet lumpy im pomogą :)
jacekmix Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 Jak się boisz kontaktów z Policją to zadzwoń z budki na 997 i powiedz im o tym.
jacekmix Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 a jak zobaczysz ze nic nie robią, to puść -e-mail do ambasady Rosji z opisem tej sytuacji :) Zobaczysz jakich obrotów dostaną :)
jacekmix Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 W moim mieście kilka lat temu ktoś sprajem wymazał pomnik żołnierzy radzieckich, po kilku dniach policja już miała gówniarzy.... koledzy z pobliskiego osiedla sami ich wydali
jacenty2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Napisano 15 Kwiecień 2004 Obawiam się,że stary i zapuszczony carski cmentarz tak samo bedzie interesował policję jak i ruskich, czyli wcale. A z drugiej strony nie mógł bym się zmusić do podłożenia się tym hienowym tematem Putinowi, a jeszcze bardziej Lukaszence. J.
jacekmix Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 Mam nadzieję że takiego podejścia do tych spraw (dot. polskich cmentarzy) nie mają poszukiwacze w Rosji. Zostawiam to Tobie pod rozwagę.
Gość Napisano 15 Kwiecień 2004 Napisano 15 Kwiecień 2004 witam ...TAKICh to za jajca powieśić tylko.......A tak na marginesie to u mojej babki w lesie był cmentarz Niemiecki z XIX w i pokradli prawie wszystko ........A te płyty z marmuru czy jakiegoś innego ładnego kamienia TO POKRADLI .........zgadnijcie KTO ..........................................Ludzie z zakładu nagrobkarskiego :( Wujek osobiście widział jak ludzie do żuka ładowali nagrobki ........NO COMMENT
jacenty2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 Moje podejście do tych spraw jest takie, że wolałbym powiadamiać obce ambasady w wypadkach gdy jakiś zapomniany i zniszczony cmentarz jest doprowadzany do porzadku /co się nawet u nas czasem zdarza/ i co świadczy raczej dobrze o naszej kulturze. Po co mają postrzegać nas za granicą jako warchołów,nierobów,pijaków,złodziei i na dodatek chieny cmentarne-mnie byłoby trochę wstyd!
jacenty2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Napisano 16 Kwiecień 2004 chiena miała być hieną- przepraszam J.
marop Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Z tego co wiem to cmentarz prawosławny , o którym mowa był szabrowany już przez armię czerwoną, póżniej przez szereg innych psełdo poszukiwaczy czy jak kto woli hieny.Najgorsze jest to , miasta a raczej jego władz w ogóle ten teren ani ten temat nie interesuje!
wojna1939 Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Chwała,bez znaczenia jest pochodzenie cmentarza. U nas zniknął" cmentarz niemiecki umiejscowiony w obrębie miasta, na jego miejscu postawiono bibliotekę wojewódzką. Po cmentarzu pozostał tylko układ alej i stare nasadzenia.W latach osiemdziesiątych pracowałem u kamieniarza i widziałem złomy" grubuch płyt z piaskowca, które to płyty po odwróceniu licem do góry okazały się niemieckimi płytami nagrobnymi. Takich przypadków można by mnożyć, Choć są też takie, które świadczą o ludzkim podejściu.Niemal koło każdej wsi na tzw. ziemiach odzyskanych są cmentarze ludzi, którzy kiedyś zamieszkiwali te tereny i w większości są zdewastowane.Bywajcie - M.
jacenty2004 Napisano 5 Styczeń 2005 Autor Napisano 5 Styczeń 2005 Ano kulturnyj chociaż częściowo- jeżeli się o tym tu pisze i mówi na coś takiego... NIE !
torba5 Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 W okolicach Jastrowia w środku lasu znazłem mały opuszczony folwark w stanie ruiny niedaleko mały cmentarzyk ot taki po prostu rodzinny okalony płotem pięknie kutym lecz w większości rozkradzionym płyty nagrobne poprzewracane a daty na nich słuszne ur 1820 zm 1890 itd. i co w związku a no to że wszystko w dupe rozkopane każda mogiła co do jednej,dla mnie jedno jest jasne hiena walczy o byt bo taką ma nature a to sam nie wiem ja tego nazwać nie potrafie po prostu dno pzdr Rafi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.