Cronos Napisano 3 Listopad 2021 Share Napisano 3 Listopad 2021 Witam. Kompletuje mundur żołnierza PSZ na zachodzie. W jaki sposób mocowane były szelki oporządzenia do pasa? Ma ktoś może jakieś różne schematy gdzie, co i jak powinno się znajdować? Chodzi o ładownice. Nie zdecydowałem się jeszcze jakiej jednostki ma to być mundur. Mogę zrobić zestawienie elementów które posiadam. Cronos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knispel23 Napisano 3 Luty 2022 Share Napisano 3 Luty 2022 Cześć, filozofii w tym żadnej nie ma. W systemie oporządzenia pattern 37 szelki podpinano zwykle do ładownic(alternatywą są przedłużki), które były za pomocą haków założone na pas. W pasie p37 masz też z tyłu dwie sprzączki, przez które końcówki szelek przechodziły z tyłu. Potem na tych samych szelkach mocujesz resztę szpeju. Był chyba nawet kiedyś całkiem fajny wątek o brytyjskim oporządzeniu na forum. Jak coś to pisz, siedzę głęboko w temacie Brytoli i PSZ i mogę pomóc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi